Zie hier de eerste donatie voor de flessenactie bij de Albert Heijn in Rijnsburg. Wie volgt?

De tweede ronde speelde enkel het tweede team van RDC een wedstrijd. Deze keer tegen het tweede team van Reeuwijk waarvan het eerste de vorige wedstrijd groots van had gewonnen. Maar Reeuwijk 2 was stuk beter dan de uitslag de vorige keer deed vermoedde en dat bleek ook wel in deze wedstrijd.

Afgelopen vrijdag begon de jeugdcompetitie weer. Positief te melden is dat het aantal deelnemende verenigingen is uitgebreid naar 6 en dat er nu 10 teams spelen, een mooie groei van 4 teams. RDC kon helaas net geen derde team rond krijgen, maar van het najaar is de hoop, verwachting dat dat wel gaat lukken.

Deze voorjaarseditie heeft een iets andere opzet dan de najaarscompetitie. Er wordt in 2 poules van 5 gespeeld, waarna er een finale dag komt, waarbij de nummers 1 en 2 van elke poule om het kampioenschap spelen. De rest zal in een troostfinale ook een leuke finale dag hebben.

RDC 1 mocht vrijdag spelen tegen een nieuw team Reeuwijk 2. Maar dat betekend niet dat Reeuwijk een onervaren team bracht. Met 3 spelers die allemaal al in de volwassen landelijke en provinciale competitie hebben geacteerd kon RDC zijn borst nat maken. Het begin van Thomas van der Haak was niet best en al snel stonden we achter. Maar gelukkig wisten Mark Noort en Rune Varkevisser het hoofd koel te houden en gedecideerd naar winst te spelen.

De tweede ronde was het een zelfde soort verhaal, waarna Thomas natuurlijk door zijn teamgenoten en coach op scherp werd gezet en dat had resultaat. In de laatste ronde haalde RDC een score van 6-0, waarbij dus de totale uitslag op 14-4 kwam. Gezien het spelpeil van onze tegenstanders een verrassende grote uitslag.

RDC 2 mocht uit spelen tegen Samen Sterk uit Hazerswoude. Dit team is de grote favoriet in de poule. Ondanks dat RDC 2 met zijn vieren was gegaan, zodat er wat afgewisseld werd, konden ze geen potten breken. Gelukkig wist Victor Jansson de eer te redden door in ieder geval nog 1 partij te winnen.

Zie onderstaande link om alle details rustig te bekijken.

https://toernooibase.kndb.nl/opvraag/standen.php?taal=&kl=18&Id=45845&jr=23&afko=18&r=

Over 2 weken de volgende ronde, waarbij RDC 1 vrij heeft en RDC 2 het thuis mag opnemen tegen Reeuwijk 2.

Een team dat bang is, presteert nooit goed. Onze tegenstanders van afgelopen zaterdag Damclub Lent, begonnen vooraf al met een geweldige analyse dat als we 10-10 zouden spelen, dat wij derde zouden zijn en zij gehandhaafd. Maar ja als je, maar met 9 spelers achter de borden verschijnt en niemand van ons tienen wil verliezen, dan snap je dat een 10-10 er niet zonder slag of stoot in zit.

Er zijn van die dagen dat alles lukt. Afgelopen zaterdag was het zo'n dag voor RDC, het leek wel of Utrecht zich al bij degradatie had neergelegd, er ontbrak een verbetenheid bij de tegenstander die men wel vaak ziet bij degradatiekandidaten en waar RDC het dit seizoen al een aantal keer behoorlijk lastig mee heeft gehad.

Afgelopen zaterdag mochten we weer na de winterstop. Met prachtig dam weer in een mooie zaal was het heerlijk dammen. 

Rinus Kromhout was als eerste klaar, een knappe forcing aan het begin van het middenspel was meer dan voldoende voor de overwinning. Arie Schoneveld was toen al in een combinatie gelopen in de hekstelling. Met een hoofdschuddende Cees van Den Bosch in gedachte ging Arie moedig door, maar het mocht niet baten.

Afgelopen vrijdag werd traditiegetrouw het Nieuwjaarstoernooi gespeeld bij de Rijnsburgse DamClub. Met een deelnemersveld van 28, waaronder 7 introducees, was de zaal goed gevuld. De avond begon met Arie Schoneveld in het zonnetje te zetten vanwege het feit dat hij meer dan 50 jaar lid is van de damclub. Arie is in 1971 via een simultaan voor het eerst in aanraking gekomen met dammen en niet veel later lid geworden. Hij is al vele jaren een constante factor zowel achter het dambord als in het bestuur. Na de uitreiking van de oorkonde en de koffie met gebak was het de hoogste tijd om te gaan dammen. In 4 teams van 7 spelers werd er gedamd. De ene bracht het er beter vanaf dan de andere, maar na de eerst ronde bleek al dat de teams aan elkaar gewaagd waren. Zo wonnen de ‘de kan(aries)’ met jubilaris Arie in hun gelederen nipt van ‘De damwinnaars’ en speelden ‘De Koekenbakkers’ gelijk tegen ‘De Stapelaars. In de tweede ronde kwamen ‘De kan(aries) echt op stoom en wonnen met dubbel cijfers. Ook ‘De Damwinnaars’ deden hun naam eer aan en wonnen de wedstrijd. ‘De kan(aries) stonden nu 4 punten los en de strijd daarachter was enorm spannend. De laatste ronde gaf dan ook de doorslag. De jubilaris was zo onder de indruk van alle festiviteiten dat hij weinig punten haalde, maar dat mocht dat pret niet drukken. Ook de laatste ronde wonnen ‘de kan(aries)’ dik en dat zorgde er dus voor dat ze het toernooi wonnen. ‘De damwinnaars’ lukte het net niet, maar bereikte de tweede plaats. ‘De Stapelaars’ stapelde gedurende het toernooi steeds minder punten, maar wisten wel nog het podium te bereiken. ‘De Koekebakkers’ werden wel wat gehinderd door een organisatorisch wissel en eindigde net naast het podium. Al met al was het een prachtige avond waarbij een aantal mensen kennis hebben gemaakt met het mooie van de damsport, maar bovenal met het gezellige en sociale karakter van onze vereniging. Mocht u ook geïnteresseerd zijn, loop gerust eens binnen op vrijdagavond vanaf 20:00 uur in De Wilhelminaschool.

Bedankt

Als een verenging waar we erg geloven in, dat vele handen licht werk maken, hebben we in 2022 een aantal acties uitgezet om onze 20 jarige laptop te kunnen vervangen. Deze diverse sponsoracties waaronder de flessenbonnactie bij de AH in Rijnsburg en de RaboClubSupport zijn een groot succes gebleken. Het blijkt dat velen in Rijnsburg en omstreken ons een warm hart toedragen, dat is hartverwarmend. Daarnaast heeft RDC een mooie sponsorbijdrage ontvangen van de Leidse Letselschade advocaten.

Dankzij al deze financiële bijdrages heeft de Rijnsburgse DamClub een mooie maar vooral ook snelle laptop voorzien van de nieuwste technieken kunnen aanschaffen. De laptop werd vorige week uitgereikt aan een van de jeugdleden in de IT-Shop in Rijnsburg. Met deze nieuwe laptop kunnen toernooien nog soepeler worden georganiseerd en hopen wij ook vaker met een nieuwsbericht te komen op onze online kanalen (www.damclubrdc.nl en https://www.facebook.com/DamclubRDC/). 

Nieuwe damborden

Voor 2023 zijn we ook wat plannen aan het maken. Zo zijn onze officiële wedstrijdborden bijna 30 jaar oud, dus daar willen we komend jaar naar kijken of we die kunnen gaan vernieuwen.

Nieuwjaarstoernooi op 6 januari a.s.

Maar allereerst begint de Rijnsburgse DamClub op 6 januari 2023 jaar om 20:00 met haar traditionele Nieuwjaarstoernooi. Het nieuwjaarstoernooi wordt gekenmerkt door gezelligheid en gelukwensen voor 2023 en daarna toch ook wel iets serieuzer als we 3 partijen gaan spelen tegen elkaar. Aan alle leden inclusief jeugdleden is de oproep  gedaan om een volwassen introducee mee te nemen.

Vanwege de velen kleine donaties in 2022, denken wij dat er nog veel meer mensen eens een keer bij de damclub willen langskomen. Dus mocht u niemand kennen die lid is van de damclub, maar wel de sfeer willen proeven en mee willen doen aan ons Nieuwsjaarstoernooi dan kan dat. De aanvang is dus vrijdag 6 januari even voor 20:00 uur in de Wilhelminaschool. Graag vooraf wel even aanmelden, dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vrijdagavond, damavond, clubavond!

Zoals velen weten is al jaar en dag de vrijdagavond de clubavond van damclub RDC. In 2023 willen wij kijken of het ons gaat lukken om een aantal volwassenen zover te krijgen dat RDC hun club wordt. Dit gaan we doen onder de paraplu, Vrijdagavond, damavond, clubavond! Of als je de avond vergeet: vrijdag, damclub!

De eerste werving vindt meteen de eerste vrijdagavond van 2023 plaats. Het jaarlijkse nieuwjaarstoernooi, waarbij we alle leden vragen een introducee mee te nemen. Aansluitend willen we in de maanden januari en februari wekelijks op vrijdagavond een proefperiode organiseren voor nieuwe leden. 

Na een voor velen moeilijke en toch ook eenzamere periode door alle Corona perikelen, lijkt ons dit een mooi moment om onze sociale en gastvrije club te ontdekken. Dammen is eenvoudig te leren, maar herbergt een schoonheid en diepgang die het ontdekken waard zijn. Puzzelen, ontdekken en samen iets creëren is elke week weer een leuke sociale uitdaging. Een kunstwerk maakt men in de regel alleen, een mooie dampartij maakt men samen!

Heeft u interesse, dan kunt u zich aanmelden. Voorlopig via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wilt u meer informatie ook geen probleem. Stuur een mail of kom gewoon gezellig langs op vrijdagavond vanaf 20:00 in de Wilhelminaschool, Kerkstraat 21, 2231 CX Rijnsburg. En onthoud!

 

Vrijdagavond, damavond, clubavond!