De wedstrijden tegen TDV zijn vaak close, maar zonder dat wij vaak van ze winnen. Zo ook weer afgelopen zaterdagmiddag. Steven den Hollander nam veel risico in zijn partij tegen de Europees jeugdkampioen 2013, maar had geluk dat de lokzet van zijn tegenstander niet waterdicht was en hij zo kon ontsnappen met remise.

Thomas Wielaard leek lang op weg naar een overwinning, maar toen zijn tegenstander in een dunne stand een schijf offerde bleek alles remise. Cor van Dusseldorp bereikte zeer weinig en dat het remise werd, mocht geen verrassing heten.

Laura Andriessen kwam niet lekker uit de opening, haar stand werd beetje bij beetje minder en dat ze uiteindelijk verloor was logisch. Denise van Dam leek lang weinig echte problemen te hebben, echter een verassend offer met achterloop van haar tegenstander werd haar na een lange strijd teveel. Richard Kromhout probeerde uit alle macht iets van spanning op het bord te creƫren, dit voerde hij te lang door waardoor hij uiteindelijk nog hard moest vechten voor remise. Arie Schoneveld onderschatte een centrumaanval van zijn tegenstander, toen hij die eraf had geruild kreeg hij langzaam iets voordeel, met een forcing kwam hij nog in een beter eindspel terecht, maar dit bleek niet gewonnen.

Eric Hogewoning stond de gehele partij onder druk, toen hij in het late middenspel dan ook een doorbraak kon uithalen voor 2 schijven deed hij dat, dit bleek volkomen remise te zijn. Arjen de Mooij had een tegenstander waar hij niet tegen kan spelen. Ondanks een partij vol problemen haalde hij nog net een punt binnen. Richard Meijer tenslotte redde de Rijnsburgse eer door in een technische laveerpartij, zeer knap het eindspel te winnen. Uiteindelijk een 11-9 verlies, maar er zat niet echt meer in, dus een draagbare uitslag voor RDC.