Het keurkorps van RDC mocht afgelopen zaterdag in een thuiswedstrijd aantreden tegen Schiedam 2. Schiedam 2 had vooraf goede hoop op een overwinning, het pakte echter heel anders uit. Richard Kromhout liet zien waarom hij op dit moment goed in vorm is, in een stand waar weinig aan de hand leek, pakte hij ineens het initiatief en na een krachtzet of 5 gaf zijn tegenstander gedesillusioneerd op.

Denise van Dam had lange tijd het betere van het spel, toen ze een remise combinatie toeliet had ze niet het idee dat haar tegenstander die zou nemen, maar hij bleek allang blij te wezen met een punt. Arie Schoneveld stond eerst in een kettingstelling, maar nadat hij zich daaruit had bevrijd en de aanval nam, drukte hij langzaam, maar zeker zijn tegenstander van het bord. Met een score van 6 uit 4 is Arie onverwachts een van de dragende spelers van RDC dit seizoen.

Arjen de Mooij zijn overwinning kwam niet helemaal vlekkeloos tot stand, maar als beiden niet scherp zijn, gaat het om wie de laatste blunder maakt, gelukkig was het dit keer zijn tegenstander. Steven den Hollander zocht de moeilijkheden op, gelukkig bleef hij op het eind wel koel en wist hij zo toch nog een puntje binnen te slepen. Albert Huisman speelde een sterke partij tegen een van de sterkste vrouwen van Nederland. Helaas kwam Albert iets in tijdnood en kon hij toen geen winst vinden. De mooiste partij van de dag kwam op naam van Cor van Dusseldorp te staan. Nadat hij eerst in de opening al groot voordeel had bereikt, leek dit wat te verwateren, maar door allerlei kleine wendingen en offers erin te vlechten wist hij een winnend eindspel te bereiken.

Richard Meijer stond lange tijd wat minder, maar in het late middenspel kreeg hij toch de betere stand. Helaas was het eindspel gewoon remise. Thomas Wielaard speelde tegen zijn oude dammeester, dit is altijd lastig spelen. Toen Thomas in het late middenspel noodgedwongen een schijf moest offeren, bleek dit teveel om nog remise te kunnen maken. Als laatste speelde Eric Hogewoning remise, na een spannende opening was het middenspel duidelijk voor zijn tegenstander, in het eindspel bleek Eric toch minstens gelijkwaardig aan zijn tegenstander, zodat hij er nog remise wist uit te slepen.