Zaterdag 18 oktober speelde RDC zijn derde wedstrijd tegen Lent, een op papier ongeveer gelijkwaardige tegenstander. Cor van Dusseldorp opende de score met een winstpartij. Zijn tegenstander liep in lichte combinatie en kon gelijk opgegeven.

Arjen de Mooij probeerde via een laveerpartij het voordeel naar zich toe te trekken, maar kreeg het deksel op zijn neus toen het allemaal niet klopte, omdat zijn tegenstander ook niet helemaal scherp was, kon hij nog ontsnappen naar remise. Steven den Hollander probeerde er een hele spannende partij van te maken, maar omdat zijn tegenstander dat niet echt toeliet, kwamen er niet echt spanningen op het bord en was remise ook logisch. Richard Meijer zijn tegenstander werkte hard mee om Richard zijn eerste punt van het seizoen te laten halen. Wat dan ook werd bereikt.

Richard Kromhout zijn tegenstander speelde als de brandweer, gebruikte heel weinig tijd, toen Richard op een listige manier wat combinaties in de stand had gevlochten was het pleit dan ook snel beslist. Thomas Wielaard zijn opening mislukte totaal, daarna was het hard vechten voor een punt, wat met kunst en vliegwerk ook behaald werd. Arie Schoneveld speelde een agressieve partij, zijn tegenstander wist hier niet goed mee om te gaan, waardoor Arie in een gewonnen positie kwam, helaas maakte Arie het toen niet af en moest hij berusten in een remise. Nog groter was het drama bij Laura Andriessen die vanaf het begin af aan haar tegenstander zwaar onder druk zette. Het leek een kwestie van tijd voordat ze de winst zou binnen halen, echter toen begon ze spoken te zien en speelde niet het sterkst verder tot overmaat van ramp schatte ze ook nog het eindspel helemaal verkeerd in en moest toen in een nederlaag berustten.

Denise van Dam wist via goed spel een uitstekende stand te bereiken, toen haar tegenstander in een lichte doorbraakwending trapte nam ze die iets te gehaast, waardoor ze overzag dat haar tegenstander eenvoudige vangen voor haar dam op het bord kon toveren. Hierna viel er geen eer meer te behalen. Als laatste was Eric Hogewoning nog bezig, heel brutaal zette Eric midden in zijn tegenstander zijn stand een schijf van zichzelf neer. Zijn tegenstander raakte niet echt onder de indruk en toen even later Eric niet het sterkste plan koos, was de kans op winst ook wel verkeken. Alles bij elkaar een nette 11-9 overwinning waarbij eigenlijk iedereen een goede partij speelde.