Vol goede moed ging RDC op pad naar Harderwijk, na de goede uitslag in de eerste ronde, werd er nu op papier een zwakkere getroffen. Steven den Hollander dacht er wel heel gemakkelijk over en dacht even een dam uit te halen.

Echter zijn tegenstander sloeg anders en toen had hij vijf schijven weggeven zonder resultaat. Richard Kromhout was wel goed bij de les, hij drukte zijn tegenstander snel de problemen in. Toen de tegenstander een schijf offerde om nog iets te redden, was het vrijwel op slag uit. Echter de volgende domper liet niet lang op zich wachten, Cor van Dusseldorp, die de laatste weken zo goed in vorm is, wist niet te winnen ondanks wel licht voordelige stand. Arjen de Mooij leek heel goed te staan, een tijdelijk offer van zijn kant, bracht de overwinning heel dichtbij, maar toen hij vervolgens de verkeerde combinatie uithaalde, was het direct over.

Richard Meijer  speelde tegen de kopman van Harderwijk en voormalig finalist van Nederland, het was dus niet raar dat hij een zware middag had. Lang leek er niet gek veel aan de hand, maar toen zijn tegenstander de podkowa op het bord kreeg, werd het wel heel lastig voor Richard, toen door tijdsdruk hij ook niet het juiste plan koos, was Richard nummer 3 die verloor. Eric Hogewoning had een leuke open partij, echt in de problemen kwam er geen van beiden, dus remise leek een logische uitslag. Thomas Wielaard kreeg een enorm goede omsingeling op het bord, dit dunde wel iets uit, maar het bleef goed. Toen hij in een 7 om 7 te weinig tijd nam om naar winst te zoeken, was het gauw remise, bij analyse bleek hij toch wel hele goede kansen te hebben gemist.

Na zoveel tegenslagen kon het team zich niet meer oprichten. Arie Schoneveld speelde een goede partij met veel decor wisselingen, maar meer dan remise zat er niet in.  Denise van Dam haar tegenstander speelde af en toe op het eerste oog wat vreemde zetten, maar Denise kon er niet van profiteren. Al bleek ook bij haar in de analyse dat ze een leuke mogelijkheid had gemist die winstkansen had gegeven. Tenslotte was Laura Andriessen nog bezig, ze nam resoluut de aanval, ondanks dat haar tegenstander een verrassende combinatie mistte was het Laura die het meest aanspraak maakte op de winst, al heeft dat er waarschijnlijk nooit echt in gezeten. Met een 12-8 nederlaag en een fikse kater konden de RDC’ers weer huiswaarts keren.