Afgelopen vrijdag hadden de Rijnsburgers in de uitgestelde wedstrijd tegen Constant Charlois voldoende aan een gelijkspel om het kampioenschap van de ZHDB binnen te halen. Met een ruime 9-3 overwinning wisten de spelers het kampioenschap nog wat extra glans te geven.

Steven den Hollander zette zijn partij, overtuigd van een goede afloop, wel erg frivool op. De risico's die hij hiermee nam waren objectief ruimschoots te groot, maar doordat zijn tegenstander zich geen raad wist met de verschillende buitenkansjes wist Steven toch nog te ontsnappen met een remise.

Richard Meijer bracht het Rijnsburgse zestal op voorsprong. Met een helder plan wist Richard de zwaktes in de stand van zijn tegenstander bloot te leggen. De suprematie waarmee hij dat deed zorgde nog wel voor wat medelijden met zijn tegenstander. Tenminste, de omstanders dachten er zo over, Richard duidelijk niet. De voorsprong werd vergroot door Frerik Andriessen. Nadat hij werd geconfronteerd met een zeer agressieve tegenstander, was het lange tijd onduidelijk of Frerik de aanval van zijn tegenstander onder controle kon houden. Frerik dacht van wel, maar bewijzen kon hij het niet, nadat zijn tegenstander een grote fout maakte. Frerik besliste daarmee op de slag de partij.
De winnende punten werden gegund aan Cor van Dusseldorp. Met een scheve aanval probeerde hij de tegenstand onder druk te zetten. Gelukkig kreeg Cor de nodige medewerking, zodat de overwinning er nog enigszins soepel uit zag.

Groter leed werd de bezoekers bespaard.
Thomas Wielaard had de hele avond, zoals we inmiddels van hem gewend zijn, het betere van het spel. In de afwerking deed hij echter ook wat hem dit seizoen al vaker is overkomen. Een misrekening zorgde ervoor dat hij niet tot winst kwam.
Topscorer van het team, Arjen de Mooij, zag ook zijn productie gestokt worden. Ondanks een majestueuze stand kwam hij niet erg dicht bij de winst. Ook bij analyse bleek die er niet in te hebben gezeten.

Derhalve kwam de eindstand op 9-3 uit, waarmee RDC met twee punten voorsprong het kampioenschap binnen heeft gehaald. Een prestatie om trots op te zijn in deze sterke klasse.