Tegen Samen Sterk uit Hazerswoude had het eerste van RDC een rommelige middag. Als eerste klaar was Thomas Wielaard, na groot voordeel te hebben behaald in het middenspel, bleek het af maken een stuk lastiger dan gedacht. Thomas verloor het geloof in winst en berustte al snel in remise. Steven den Hollander probeerde een omsingeling te spelen. Dit ging totaal niet zoals gepland, toen zijn tegenstander een doorbraak uithaalde leek het pleit dan ook beslecht.

Echter met een schijf meer kwamen er nog kansjes voor een punt, deze bleken echter niet aan Steven besteed deze middag. Richard Kromhout wist via een technische klassieke partij langzaam voordeel te verkrijgen. Toen hij in het late middenspel via een grappige forcing schijfwinst wist te bemachten, was de partij snel over. Laura Andriessen speelde een solide partij, toen zij een springer aanval plaatste leek zij de beste papieren te hebben, echter ze overzag een kleine tactische wending, waarna de partij snel afgelopen was voor haar.

Cor van Dusseldorp liet zijn klasse weer eens zien via een mooie half open klassieke stand wist hij allerlei combinaties erin te vlechten, zijn jonge tegenstander wist deze knap allemaal te omzeilen, maar moest uiteindelijk daardoor wel in schijfverlies berusten, hierna was het eigenlijk ook gelijk afgelopen. Eric Hogewoning speelde een hele rare partij, waarbij hij eigenlijk alleen maar schijven overhield op zijn korte vleugel. Hoe dit toch nog remise is geworden zijn de geleerden het nog niet over eens. Denise van Dam speelde op haar verjaardag een partij met minimaal 2 gezichten. In het middenspel leek haar tegenstander haar stand te splitsen, maar met hard vechten kreeg zij haar schijven weer bijelkaar en wist zo een zeer goede positie te bereiken, helaas bezorgde wat onnauwkeurigheden haar net de winst niet.

De derde ster van RDC Arjen de Mooij, wist in een traditionele klassieke partij heel goed gebruik te maken van alle combinaties die het klassiek rijk is, uiteindelijk wist Arjen met een traditionele aanval door het midden de winst veilig te stellen. Eric-Jan van Reenen kreeg een mooie wederzijdse flankaanvalspartij, hierin kwam hij beter te staan, waarschijnlijk ook bij analyse niet gewonnen. Het slotstuk was voor Richard Meijer na een hele open partij wist Richard met een schijfvoordeel het eindspel in te gaan. Hij kreeg ook nog een tweede dam, maar het winstplan kon hij niet vinden, daarom werd de vrede getekend en haalde RDC een krappe 11-9 overwinning en lijkt de derde plaats in de competitie nog mogelijk.