Je bent 8 jaar, je mag meedoen met de jeugdcompetitie bij RDC en dan in je tweede partij tegen een jongen van 14 weet je na een partij van ruim een uur en een kwartier te winnen. Dit wist Amelie deze week te realiseren tegen Hans.

Amelie zit zeer geconcentreerd op het achterste bord, deze actie foto is genomen rond half negen. De meiden op de voorgrond, Rijnsburgse Damster Charlotte en Rijnsburgse Damster Carlien, echte RDC'ers maakte er een mooie partij van. In deze stand heeft Charlotte met wit 22-18 gespeeld, daarna heeft Carlien 20-14 gespeeld. Iets klopt daar niet aan, komende vrijdagavond tijdens de training krijgen jullie het antwoord, maar ik denk dat jullie het allemaal wel weten, wat er mis ging. Charlotte wist haar overtal om te zetten in winst.

Floris speelde zeer geconcentreerd tegen Corné, natuurlijk niet verwonderlijk want de grote wisselbeker staat bij hem thuis, enkel niet op zijn kamer, maar op zijn broer Victor zijn kamer en daar wil Floris natuurlijk verandering in brengen. Corné had deze partij weinig in te brengen tegen de dadendrang van Floris en Floris won dan ook verdiend.