Afgelopen vrijdag begon het Kampioenschap van Rijnsburg voor de jeugd.

 

 

7 Jongens zullen in dit kampioenschap spelen. Bas wist als een van de favoriete zijn favorietenrol meteen waar te maken, door gedecideerd van Jelle te winnen. Corné is een van de debutanten, afgelopen november begonnen via Sjorssportief met dammen en nu al debuteren in de jeugdgroep, dat is nog nooit zo snel gebeurd. Tegenstander Lucas ondervond meteen de gedrevenheid van Corné, want ondanks dat hij nog nooit had genoteerd, wist Corné de partij winnend af te sluiten. Het laatste bord afgelopen vrijdag in de jeugdgroep ging tussen, Floris en Hans. Beiden dammen al een paar jaar, maar ook Hans maakte zijn debuut afgelopen vrijdag. Ook deze debutant wist te winnen.

Viviënne en Victor zijn inmiddels vanuit de jeugdgroep gepromoveerd naar de B-klasse. Viviënne had daar een uitstekende start de eerste vrijdag met een overwinning op Alexander. De tweede week was haar tegenstander Eric extra gewaarschuwd en wist ze het net niet bol te werken. Victor speelde de eerste ronde tegen Rinus, met zijn 60 jaar ervaring nog net een maatje te groot. Deze vrijdag was het tegen Wiebo, jeugdkampioen van Hazerswoude in de jaren '70, een erg spannende pot, helaas voor Victor viel het kwartje net niet zijn kant op.

Volgende week vrijdagavond de volgende ronde en dan gaan ook de kanonnen van de A-groep starten. Afgelopen vrijdag is de barrage gespeeld tussen Arie en Daniël, hierin bleek Arie het meeste ijswater door zijn aderen te hebben lopen en wist zich als laatste te plaatsen voor de A-groep.