Afgelopen vrijdag begon de jeugdcompetitie weer. Positief te melden is dat het aantal deelnemende verenigingen is uitgebreid naar 6 en dat er nu 10 teams spelen, een mooie groei van 4 teams. RDC kon helaas net geen derde team rond krijgen, maar van het najaar is de hoop, verwachting dat dat wel gaat lukken.

Deze voorjaarseditie heeft een iets andere opzet dan de najaarscompetitie. Er wordt in 2 poules van 5 gespeeld, waarna er een finale dag komt, waarbij de nummers 1 en 2 van elke poule om het kampioenschap spelen. De rest zal in een troostfinale ook een leuke finale dag hebben.

RDC 1 mocht vrijdag spelen tegen een nieuw team Reeuwijk 2. Maar dat betekend niet dat Reeuwijk een onervaren team bracht. Met 3 spelers die allemaal al in de volwassen landelijke en provinciale competitie hebben geacteerd kon RDC zijn borst nat maken. Het begin van Thomas van der Haak was niet best en al snel stonden we achter. Maar gelukkig wisten Mark Noort en Rune Varkevisser het hoofd koel te houden en gedecideerd naar winst te spelen.

De tweede ronde was het een zelfde soort verhaal, waarna Thomas natuurlijk door zijn teamgenoten en coach op scherp werd gezet en dat had resultaat. In de laatste ronde haalde RDC een score van 6-0, waarbij dus de totale uitslag op 14-4 kwam. Gezien het spelpeil van onze tegenstanders een verrassende grote uitslag.

RDC 2 mocht uit spelen tegen Samen Sterk uit Hazerswoude. Dit team is de grote favoriet in de poule. Ondanks dat RDC 2 met zijn vieren was gegaan, zodat er wat afgewisseld werd, konden ze geen potten breken. Gelukkig wist Victor Jansson de eer te redden door in ieder geval nog 1 partij te winnen.

Zie onderstaande link om alle details rustig te bekijken.

https://toernooibase.kndb.nl/opvraag/standen.php?taal=&kl=18&Id=45845&jr=23&afko=18&r=

Over 2 weken de volgende ronde, waarbij RDC 1 vrij heeft en RDC 2 het thuis mag opnemen tegen Reeuwijk 2.