Er zijn van die dagen dat alles lukt. Afgelopen zaterdag was het zo'n dag voor RDC, het leek wel of Utrecht zich al bij degradatie had neergelegd, er ontbrak een verbetenheid bij de tegenstander die men wel vaak ziet bij degradatiekandidaten en waar RDC het dit seizoen al een aantal keer behoorlijk lastig mee heeft gehad.

Als eerste was Richard Kromhout klaar, na wat geprovoceer van zijn kant, liep zijn tegenstander in een eenvoudige, maar verrassende combinatie. Marco de Leeuw zijn tegenstander ging wat al te doldriest in de aanval en Marco raapte eenvoudig de aanvaller op en won op zijn gemak.

Thomas Wielaard zijn tegenstander was ook al zo doldriest bezig, het was een kwestie van geduldig zijn voor Thomas en op tijd toeslaan, dat was aan Thomas wel toevertrouwd. Wederom een sterke partij van Rinus Kromhout, deze keer met een schitterende aanval door het midden,die de stand van zijn tegenstander splitste zoals Mozes deed bij de rode zee. Bleef hij goed alert en wist het af te maken met een leuk eindspel geintje.

Arie Schoneveld liet ook een strakke partij zien. Zijn tegenstander probeerde een soort nieuw klassiek zonder basisschijven en Arie wist daar zoals te voorspellen viel van te profiteren door een leuk dammetje uit te halen. Cor van Dusseldorp liet zien het nog niet verleerd te zijn, met een strakke centrum aanval drukte hij zijn tegenstander langzaam, maar zeker van het bord. De damcombinatie die Cor uithaalde blijkt volgens de computer nog remise te zijn, maar zijn tegenstander was zo onder de indruk, dat hij zich het niet liet bewijzen en opgaf. 12-0 zou het dan gaan lukken de ultieme score?

Richard Meijer zette al vroeg een doorbraak actieplan in werking op zijn korte vleugel, dit bleek succesvol te zijn en de gespeelde counter van zijn tegenstander kwam te laat. Helaas hield het hierna op met de pret Eric Hogewoning liep al vroeg in het middenspel in een kleine doorbraak combinatie en daarna was er geen redden meer aan.

Arno Kooloos had de gehele partij de betere stand, maar zijn tegenstander weigerde te capituleren en zo werd het ondanks wat voordeel toch remise. Als laatste was Jan van der Star nog bezig, Jan overspeelde zijn tegenstander volledig, kwam een schijf voor, maar wist op mysterieuze wijze de partij toch nog naar remise lopen. Uiteindelijk een prachtige 16-4 overwinning en staan we weer wat vaster op de derde plaats.