Afgelopen zaterdag mochten we weer na de winterstop. Met prachtig dam weer in een mooie zaal was het heerlijk dammen. 

Rinus Kromhout was als eerste klaar, een knappe forcing aan het begin van het middenspel was meer dan voldoende voor de overwinning. Arie Schoneveld was toen al in een combinatie gelopen in de hekstelling. Met een hoofdschuddende Cees van Den Bosch in gedachte ging Arie moedig door, maar het mocht niet baten.

Arno Kooloos haalde een licht zetje uit en kwam een schijf voor. Zijn tegenstander ging net als Arie door en wist wel tegen de verhouding in nog remise te behalen. Thomas Wielaard probeerde het wel, maar met licht nadeel opgezadeld besloot hij geen risico’s te nemen en speelde gedegen naar een punt. Marco de Leeuw dacht een remisecombinatie uit te halen, toen zijn tegenstander echt verkeerd sloeg, was het helemaal uit.

Jan van der Star speelde een principiële opening. Toen er gekozen moest worden in het middenspel, wist Jan niet de sterkste voortgang te vinden en werd daarna langzaam, maar zeker van het bord geduwd. Gera Hol had de gehele partij nadeel, er blijkt bijna op het eind nog wel gelijk spel in te zitten, maar murw gebeukt vond Gera het niet.

Een achterstand, maar de laatste drie borden zagen alle drie gunstig uit. Allereerst was het aan Richard Kromhout,  met agressief spel de gehele partij was het heel moeilijk voor zijn tegenstander, toen er werd afgewikkeld naar het eindspel bleek Richard een zeer gunstig eindspel te hebben bereikt en dit werd ook met een paar kracht zetten omgezet in een overwinning. Casper Vroegop was zelfs 2 schijven voor gekomen in zijn partij, maar de tegenstander had wel veel terrein winst. Casper wist de zenuwen in bedwang te houden en zo af te wikkelen naar winst.

Het slotakkoord was aan Richard Meijer, een licht voordeeltje werd langzaam maar zeker uitgebouwd, het 4 om 2 eindspel waar zijn tegenstander naar toe speelde wist Richard bekwaam te winnen en zo konden wij het nieuwe jaar met een overtuigende overwinning starten en ligt ineens de derde plaats voor het grijpen. Na de dramatische seizoenstart is dat toch wel verrassend.