Tegen Huissen 2 waren er vooraf weinig illusies op een goed resultaat. Een verre uitwedstrijd en 3 basis spelers afwezig, gelukkig spelen we met zijn elven dus hadden we, maar 2 reserves nodig. Daniël Boom mocht zijn debuut maken in het eerste. Debuteren is natuurlijk nooit makkelijk, de spanning en de druk werden Daniël al snel teveel en dat zette ons op achterstand.

Gelukkig zette Cor van Dusseldorp ons snel op gelijke hoogte, met een slimme manier om het spel moeilijk te maken, werd snel de extra klasse van Cor duidelijk. Richard Kromhout bracht ons op voorsprong door een leuke combinatie met naslag, niet moeilijk, maar welkome punten. Thomas Wielaard en zijn tegenstander harkten de schijven in het begin er rap af, echter daarna werd er ineens aan beiden kanten een uur geïnvesteerd in de volgende 5 zetten. Helaas miste Thomas daar nog wel een kansrijke voortzetting en liep de partij vrij snel naar remise. Casper Vroegop heeft niet zijn seizoen, een geweldige blunder in het middenspel deed hem de das om. Rinus Kromhout zit ook al in de hoek waar de klappen vallen, een kleine onnauwkeurigheid maakte het verschil tussen remise en verlies en ook dit keer viel het weer nadelig uit. 

De grootste tegenvaller kwam uiteindelijk toch op naam van Richard Meijer te staan, om de partij na een vlakke start toch wat spanning te geven, koos Richard voor een wat druistige aanval, helaas bleek zijn tegenstander het zeer vakkundig verder te spelen en moest ook Richard in verlies berusten. Arie Schoneveld had in de opening op het oog wat voordeel bereikt, maar het vervolg liep niet helemaal zoals gepland, maar de remisemarge werd nergens overschreden. Gera Hol laat zien echt op dit niveau thuis te horen. Haar veel sterker geachte tegenstander moest uiteindelijk in een eindspel vluchten met een dam voor 2 schijven. Gera speelde dit vrij makkelijk naar remise. Eric Hogewoning had al vroeg in de partij door dat als we wat wilde bereiken vandaag dat hij een winstpoging moest ondernemen. Helaas bleek zijn tegenstander het erg stug en solide allemaal neergezet te hebben. Met een lange tijd weinig tijd, wist zijn tegenstander een doorbraak te maken, maar volgens Eric was er geen moment echt een dreiging en werd het dus remise. Alles bij elkaar een 8-12 nederlaag. Alles bij elkaar een gepast resultaat, na afloop was natuurlijk wel de als wat dan, analyse van toepassing. Als we volledig waren geweest, als we, dan hadden we. 

Helaas niet het geval, dan maar de volgende wedstrijd weer vlammen!