Na de nederlaag verleden jaar, waren we gebrand op een overwinning dit jaar, WSDV 2 had daar op gerekend en was flink versterkt. Bij afwezigheid van Cor, werd Richard Kromhout gebombardeerd tot kopman van RDC. Richard nam die taak zeer serieus en gaf de kopman van WSDV 2 een masterclass dammen zaterdagmiddag. Een schitterende overwinning, voor wie het na wil spelen: https://toernooibase.kndb.nl/

Jan van der Star wist licht voordeel te behalen tegen de vrouwelijke grootmeester aan hun zijde, maar het was onvoldoende om echt iets te behalen. Een fikse tegenvaller had Richard Meijer te verwerken, ondanks een prachtige stand en zelfs een schijf meer, wist hij geen voordelig eindspel te bereiken en moest genoegen nemen met een punt. Marco de Leeuw duwde zijn tegenstander helemaal van het bord af. Na het ontwijken van nog wat kleine combinaties, kon Marco de overwinning bij schrijven. Een monsterzege was in de maak.

Helaas wist Thomas Wielaard ondanks een schijf meer en een theoretisch gewonnen eindspel dit niet te winnen. Rinus Kromhout deed het rustig aan, liet zijn tegenstander wat gekke dingen doen. Miste nog een goede voortzetting aan het begin van het eindspel, maar speelde gedecideerd naar remise toe.

Gera Hol liet zien het dammen echt nog niet verleerd te zijn, ondanks de ogenschijnlijke druk van de tegenstander kwam zij geen moment in de echte problemen en wist een net punt te behalen. Bij Casper Vroegop ging het lange tijd heel goed, echter in tijdnood ging er aan alle kanten van alles mis en helaas was het Casper die de laatste fout maakte en daardoor alsnog verloor.

Wordt het dan toch nog spannend. Gelukkig voor ons wist Arno Kooloos het hoofd koel te houden, gebeurde nog wel iets met een schijf die te laat werd opgepakt, maar behalve dat ongemak, werd de partij remise. Als laatste zat Arie Schoneveld nog, hij stond al bijna de hele partij een schijf voor. De houtnerf van het bord lag goed, dus alles leek erop dat hij zou winnen. Helaas voor Arie wordt door de energiecrisis zijn 27 granen halve maan brood niet meer gebakken, en ja het blijkt dat op gewoon volkorenbrood Arie toch minder scherp is, want ondanks een schijf meer, wist Arie de winst niet te vinden. Alles bij elkaar toch een overwinning, al had deze eigenlijk veel en veel ruimer moeten zijn. Over 2 weken de derby tegen Samen Sterk, dus wie weet, hielden sommigen hun kruit daarom nog droog.