De eerste keer is altijd bijzonder. Afgelopen vrijdag mochten wij, bij damclub RDC, met zijn allen getuigen zijn van een prachtige eerste overwinning. Rune Varkevisser speelt al een paar jaar inmiddels weer bij de senioren. De eerste seizoenen waren moeilijk, maar het gaat steeds beter. Afgelopen seizoen deed hij ook al een aantal keren mee voor het tweede provinciale team. Vorig seizoen boekte hij 1 overwinning, maar dat was tegen een andere jeugdspeler. Afgelopen vrijdag, tegen een zeer ervaren tegenstander, ging het vanaf het begin af aan goed. Een goede opening, werd erg sterk doorgespeeld naar een prachtige centrum stand. Een blok kracht. Op het juiste moment werd de aanval ingezet over de linkerflank. De verdedigers van de tegenstander werden gepoort en Rune wist een dam te halen. Deze dam werd vervolgens vakkundig achter de eigen linies gebracht, waarna de tegenstander niets anders restte dan op te geven. Een prachtige overwinning en zo mooi als die allereerste keer wordt het nooit meer.

Onder de indruk van de jeugdige dadendrang hield Gert van Delft het remise, waarschijnlijk te vroeg. Jac van Delft vocht voor wat hij waard was en wist uiteindelijk koelbloedig nog een punt te halen. Kopman Rinus Kromhout kwam wat ongelukkig uit de opening, nadat de tegenstander de sterkste voortzetting mistte, wist Rinus het zeer netjes naar een overwinning te brengen. Al met al een hele mooie 6-2 overwinning voor het tweede provinciale team.

Het eerste provinciale team overspeelde de hofstad dammers uit Den Haag. Dat het uiteindelijk slechts 9-3 werd, mogen vooral Arie Schoneveld en Marco de Leeuw zich aanrekenen, Arie mistte een vrij eenvoudige winst in het late middenspel. Marco mistte een verrassende maar toch wel eenvoudige combinatie en koos uiteindelijk tot overmaat van ramp ook nog eens voor het verkeerde eindspel. Alles bij elkaar geen grote ramp, want niemand verloor en na 3 ronden gaan zowel het eerste provinciale team als het tweede fier aan kop in hun klasse.

In de onderlinge was er ook nog een eerste keer. Bert Kosters speelde zijn eerste onderlinge partij bij RDC. Hij wist lange tijd Kees Noordermeer leuk tegen spel te geven, maar uiteindelijk bleek Kees toch nog een maatje te groot. Wel een bemoedigend begin. Arno Kooloos liet aan Daniël Boom zien dat er maar een titelkandidaat is in de eerste klasse. Het was al weer overwinning nummer 5 voor Arno. Nico Mul en Jan Oudshoorn hadden een boeiend gevecht, waarbij uiteindelijk Nico aan het langste eind trok. Zij kunnen samen met Kees nog enigszins Arno bijhouden, de rest lijkt al gezien. De laatste eerste keer is voor Gerrit Slotje, dit jaar nieuw bij RDC wist hij zijn eerste overwinning te boeken. Wessel Handgraaf haalde nog wel een dam, maar nadat deze af was gepakt, rondde Gerrit het mooi af.