Afgelopen vrijdag 30 augustus was de eerste ronde van het clubkampioenschap dammen bij RDC. In de hoofdklasse bleef het familie gevecht tussen Mariëlle en Rinus onbeslist. Na een klassieke partij met hangende schijf enerzijds en onderontwikkeling anderzijds was het een boeiend gevecht, wat Mariëlle ternauwernood naar remise wist te leiden. Thomas liet meteen zien dat hij een van de titelkandidaten is, na vorige week blitz kampioen te zijn geworden, werd nu Arie vanuit de opening overlopen. Bij twee anderen titelkandidaten Marco en Richard was het meteen vuurwerk op het bord, nadat de kruitdampen waren opgetrokken, bleek Richard winnend voordeel te hebben.

In de eerste klasse kwam Wessel een aantal schijven achter tegen Teun, maar hij vocht dapper door, haalde een dam, won schijven terug en leek de remise voor het grijpen te hebben, maar helaas voor hem, was hij nog iets te onbesuisd en kon Teun toch nog winnen. Esmee gaf titelkandidaat Daniël goed verweer, maar jeugdig overmoed, kwam haar uiteindelijk duur te staan. Jan en Kees vochten een interessant duel uit, waar uiteindelijk een paar trucjes Jan te machtig werden.

Gert en Nico hadden lang een gelijkwaardige stand, toen echter Gert in een zetje van Weiss trapte was het klaar. Jan en Jac schoten direct scherp uit de startblokken, de koffie was nog niet op, of Jan had al een dam, maar deze dam had totaal geen bewegingsruimte. Toen Jac deze dam probeerde op te ruimen overzag hij iets en met 2 schijven voor was het voor Jan een koud kunstje om te winnen. Nieuwkomer Gerrit liet goed spel zien tegen Arno, maar de topfavoriet voor de eerste klasse liet meteen zijn klasse zien en dat werd Gerrit teveel.

Voor de actuele stand hoofdklasse en eerste klasse klik op de betreffende naam. Wilt u zelf ook deel gaan uitmaken van onze sfeervolle onderlinge, geef u op voor onze damcursus die volgende week vrijdag 6 september start.