Zaterdag 9 juni vond het NK Sneldammen plaatsen in Utrecht. Hier waren vijf leden van RDC actief. Frerik Andriessen, Arjen de Mooij en Steven den Hollander hadden zich in de A-categorie geplaatst. Alexander Zwanenburg had een plaats in de C-categorie weten te bemachtigen. Marco de Leeuw mocht het bij de Junioren proberen.

Bij hun debuut op het NK Sneldammen konden Steven den Hollander en Arjen de Mooij geen potten breken. Arjen was in de voorronde nog goed op weg, maar toen hij in de vierde ronde het onderspit moest delven tegen Frerik waren de kansen verkekeken. Frerik maakte nog even een slippertje, maar in de laatste ronde pakte hij Geert van Aalten om zich zo voor de finalegroep te plaatsen. Arjen moest genoegen nemen met een plaats in de 2e groep. Steven begon in de voorronde met 2 nederlagen en kwam dat niet meer te boven.

In die 3e groep vond Steven het wel gescheten zodat een 23e plaats zijn deel werd. Ook Arjen had zijn kruit verschoten en kwam niet verder dan de 16e plek. Wel werd, zo als het hoort, Martin van der Sluis nog even aan de zegekar gebonden. Frerik Andriessen speelde in de finale zeer behoorlijk, maar kon geen echte potten breken. Met 5 remises, 1 nederlaag en 1 overwinning eindigde hij gedeeld derde. Matthias van de Kruijff was in de voorronde echter hoger geeindigt en pakte daarmee de derde plek.

Alexander Zwanenburg plaatste zich in de C-klasse netjes voor de finale door 7e te worden in de voorronde. In de finale haalde een prima score van 5 punten, zodat hij ook daar 7e werd.

Bij de Junioren was er geen sprake van een voorronde, maar werd er gewoon een rond toernooi met 14 spelers gespeeld. Marco de Leeuw liet hier zijn talent voor sneldammen weer eens zien en pakte een knappe derde plek. Kenners tippen hem al voor de titel van volgend jaar. Provinciegenoot Wouter Morssink van Samen Sterk pakte hier de titel.

 

Uitslagen voorrondes:

Categorie A

Categorie C

 

Uitslagen finales:

Junioren

Categorie A-1

Categorie A-2

Categorie A-3

Categorie C-1