Afgelopen zaterdag werd het ZHDB damkampioenschap gespeeld. Vanuit de Rijnsburgse Damclub deden vier leden mee. In de A-groep (rating 1100 en hoger) kwamen Steven den Hollander en Arjen de Mooij uit. In de B-groep (rating 900 - 1100) mocht Daniël de Rijnsburgse eer verdedigenen en in de C-groep (rating 900 en lager) was Teun de Kluyver van de partij. 

Teun speelde zeer verdienstelijk met 7 remises, 1 nederlaag en 1 overwinning en werd daarmee gedeeld vijfde. Minder goed ging het Daniël Boom af. Hij kreeg meerdere keren ten onrechte de 'short end of the stick' en moest met de laatste plaats genoegen nemen. In de A-groep was het echter een 'clean sweep' voor de Rijnsburgers.

Zowel Steven als Arjen verloren geen partij. Arjen kwam wel vaak in de problemen, maar wist daar vaak nog vakkundig een puntje uit te slepen. Ook tegen Steven kwam hij al snel een schijf achter, ging meerdere keren bijna door de vlag, maar wist uiteindelijk nog een punt te sprokkelen. Die tegenslag kwam Steven niet meer te boven en hij bleef op 1 punt achterstand steken. Arjen wist met 12 punten zijn eerste provinciale sneldamtitel te veroveren, en Steven pakte de tweede plaats. Beiden mogen op 9 juni acte de presence geven op het NK in Utrecht. Martin van der Sluis (Samen Sterk) is de derde die dit genoegen mag smaken, hij wist op aantal overwinningen Peter van der Stap (Van Stigt Thans) voor te blijven. 

Kijk hier voor de uitslagen en eindstanden in alle klasses