Ook in de zevende ronde van de nationale competitie is RDC niet tot winst gekomen. In de reguliere speeltijd kwam Dammend Tilburg tot twee doelpunten, terwijl RDC er maar één wist te maken. De ereklasse blijkt een uiterst harde leerschool, zoals afgelopen zaterdag dan ook weer bleek. De laatste vier wedstrijden zal RDC er hard aan moeten gaan trekken om nog tot die felbegeerde tiende plek te komen, wat een promotie-degradatie wedstrijd betekent.

De wedstrijd van afgelopen zaterdag had heel wat weg van een voetbalwedstrijd. Waar wij met twee invallers uit het tweede tiental speelden, bleek bij Dammend Tilburg de sterspeler Kevin Machtelinck terug van een blessure, terwijl Dammend Tilburg ook nog de Kameroenese speler Massinga Damien Aligna voor het verstrijken van de transferdeadline binnen gehengeld bleek te hebben. Al met al leek het een lastig middagje te gaan worden in Rijnsburg.

Voor de wedstrijd begon bleek de spelersbus van Tilburg problemen te hebben. Het vuurwerk wat tijdens de wedstrijd af zou worden gestoken bleek in de motor gekomen te zijn. Dermate grote problemen dat de voorzitter van Dammend Tilburg de spelers onderweg moest oppikken, om deze bij het stadion te brengen. In de tussentijd was de opstelling al bekend, en kon RDC in de kleedkamer besluiten wat de bijbehorende taken zouden zijn. Er werd gekozen voor de klassieke Rijnsburgse 4-4-2 opstelling.

Te beginnen bij de viermans verdediging. Omdat onze beide backs verhinderd waren, werd besloten om Marco de Leeuw rechtsachter te zetten, om daarmee de topscoorder Martijn de Leeuw proberen van scoren af te houden. Laura Andriessen werd daarmee linksback, en zou met haar degelijkheid proberen Jimmy Depaepe te stoppen. Het centrum werd gevormd door Eric Hogewoning en Arie Schoneveld, die toestemming hadden om elke bal de tribune in te schoppen. Of daarmee een tegenstander werd meegenomen maakte niet uit.

Het middenveld bestond uit Wim Bremmer, Richard Kromhout, Richard Meijer en Steven den Hollander. Dit zou zich als een ruit moeten gaan vormen, waarin Wim als verdedigende middenvelder zou acteren, een rol die hem vorige week zo succesvol afging. Richard Kromhout met de punt naar voren, om later in de wedstrijd nog wat kansen op scoren te kunnen krijgen. Richard Meijer en Steven den Hollander zouden de lopende mensen worden, met als doel om kansen te pakken die vrij kwamen.

Onze onbetwiste spits Cor van Dusseldorp zou deze wedstrijd moeten scoren, om ons kansen te gaan geven. Ook werd besloten om onze creatiefste speler, Arjen de Mooij, een plaats te geven in de voorhoede. Met deze opstelling was duidelijk wat van een ieder verwacht en verlangd werd, en waar de mogelijke kansen zouden liggen.

De eerste actie van Dammend Tilburg was direct een goal. Wim Bremmer stond iets te veel aan de zijlijn dit keer, en tegenstander Kevin Machtelink maakte hier gebruik van door te dribbellen naar het randje van het 16-metergebied en met een afstandsschot te score te openen.

Vlak hierna een enorme tegenvaller. Cor van Dusseldorp komt de meeste wedstrijden wel tot scoren, maar dit seizoen staat hij nog droog. Daar leek verandering in te komen toen Cor een strafschop mocht nemen. Deze werd echter niet zuiver genomen, en keeper VandeBerg wist deze knap te stoppen.

Richard Meijer leverde een goede prestatie. Met enkele dreigende acties naar voren bezorgde hij tegenstander Brouwers een lastige middag. Brouwers bleef verdedigend echter goed zijn werk doen, en Richard kwam helaas niet tot een poging tot scoren.

Dat ook Richard Kromhout niet tot scoren wist te komen was jammer. Zijn tegenstander plande enkele prima tackles, maar op het einde kwam Kromhout toch wel erg dicht bij het vijandelijke doel. Van den Broek wist echter ten kostte van een gele kaart ook deze poging te voorkomen.

Marco de Leeuw mocht zijn debuut op het allerhoogste niveau maken. Een makkelijke middag zou het niet worden, want hij trof de topscoorder, en creatieve Martijn de Leeuw (of zoals in de opstelling stond M de Leeuw – M de Leeuw). Marco had het de hele partij vrij lastig, en werd gek van de aanvallende golven die hij over zich heen kreeg. Toch bleek Marco, zoals wij hem kennen, geconcentreerd op de bal, en liet zijn tegenstander er niet voorbij komen.

Na enkele acties van beide zijden was het helaas Dammend Tilburg die de tweede goal van de middag maakte. Eric kreeg het zoals verwacht lastig tegen de Ivoriaanse Massinga Damien Aligna , maar speelde een uitstekende eerste helft. Helaas voor ons verloor Eric zijn tegenstander een keer uit het oog, en de Ivoriaan twijfelde niet, en haalde vol uit. 0-2

Op dat moment was het wel duidelijk dat ook deze wedstrijd er niet gewonnen zou worden. De rest van de spelers had het uitermate zwaar. Desondanks werd er goed gecounterd. Arjen de Mooij had een moeizame middag, tegen de fysiek sterke Mehmet Yöney. Waar Arjen normaal erg sterk is in standaard situaties, wisten zijn corners en vrije trappen niet veel uit te richten. We mochten dan ook nog van geluk spreken, dat bij een vijandige corner de bal niet werd ingekopt door Mehmet.

Ook invalster Laura Andriessen had een lastige middag. Nadat haar tegenstander vroeg in de partij er een keer was langs geglipt oogde het een beetje gammel de rest van de wedstrijd. Laura herpakte zich echter goed, en wist met enkele goede slidings haar tegenstander het scoren te belemmeren.

Een uitstekende wedstrijd werd gespeeld door Arie Schoneveld. In de afgelopen wedstrijden wisten zijn tegenstanders wel te scoren, maar Arie stond deze keer prima opgesteld. Zijn tegenstander probeerde er op snelheid een aantal keer voorbij te komen, maar Arie liet dit niet toe, en kon zo zijn eerste clean sheet van het seizoen noteren.

In de blessuretijd maakte RDC toch nog een treffer. Steven den Hollander verloor enkele malen ongelukkig de bal, maar toen zijn tegenstander te lang bleef pingen onderschepte hij de bal, en liep dreigend naar de goal van Dammend Tilburg. Directe tegenstander van Amerongen onderschepte onderweg nog wel 2x, maar in de kluts wist den Hollander toch nog de eretreffer te scoren, zijn tweede van het seizoen.

Genoeg voor de winst was dit helaas niet, Dammend Tilburg maakte er twee, en RDC helaas maar een. Daarmee gaat RDC dan ook puntloos de winsterstop in, en de vraag is en blijft of de Rijnsburgers nog van die laatste plek af kunnen komen.