Baljakin wint Open NK Rapid

GMI Alexander Baljakin heeft op zaterdag 9 september zijn titel op het Open NK Rapid met verve geprolongeerd. In de eerste klasse haalde ook David Riupassa voor het tweede jaar op rij de titel binnen. In de tweede klasse pakte Marlon Mangroe zijn eerste titel en bij de vrouwen was Heike Verheul dit jaar de sterkste.

Baljakin pakte gelijk de leiding en liet deze niet meer los. Na 6 ronden was zijn voorsprong al 3 punten zodat de laatste wedstrijd tegen Jos Stokkel slechts een formaliteit was. In de strijd voor de overige plaatsen was het stuk spannender. Voor de laatste ronde waren er 7 spelers met 9 punten die allemaal aanspraak maakten op de tweede en derde plaats.

Onder die  spelers bevonden zich twee RDC-ers: Richard Meijer en Arjen de Mooij. Zij wonnen beiden hun laatste partij, maar moesten nog net Losseni Savane boven zich dulden, op basis van een slechtere tegenstanderrating. Meijer pakte daarmee de derde, en de Mooij de vierde plaats. Lokale favoriet Frerik Andriessen had net als de andere titelkandidaat Anton van Berkel een off-day en deed niet mee voor de prijzen.

In de tweede klasse was er overigens ook Rijnsburgs succes, hier werd Nico Mul tweede.

We kijken weer terug op een geslaagd toernooi dat hopelijk een goede oefening was voor het seizoen dat volgende week weer begint.

Zie ook het evenement op facebook en de eindstand op toernooibase