Het seizoen is weer begonnen voor de Rijnsburgse damclub. Zaterdag 19 september kwam het team uit Lent, wat een spannende wedstrijd beloofde te worden. Wedstrijden tussen RDC en Lent worden meestal met een kleine overwinning afgesloten. Tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen startte het basisteam van RDC. Er werd gekozen voor een opstelling met de volgende spelers.

 

  1. Thomas Wielaard- De strateeg van het team. Verliest heel weinig en een betrouwbare factor.
  2.  Richard Meijer-Absolute vleugelspeler. Eerste minuten wat onzeker, maar hoe langer de wedstrijd duurt, hoe beter.
  3. Richard Kromhout- Voormalig captain en vorig jaar goed voor wel 7 treffers. Wordt wegens zijn spel ook wel Krompoot genoemd.
  4. Cor van Dusseldorp-Topscoorder overall. Bijna elke wedstrijd wel trefzeker, zelden een offday.
  5. Denise van Dam- De dame die altijd vol voor de aanval gaat. Kan op momenten wanneer het nodig is bepalend zijn.
  6. Arie Schoneveld- Echte vechter van het team. Zal nooit opgeven vanuit een achterstand en strijdt tot de laatste schijf.
  7. Steven den Hollander- Nieuwe aanvoeder en handige speler. Weet meestal nog wel een gaatje te vinden als het om ontsnappen gaat.
  8. Arjen de Mooij- De creatieve speler. Kiest soms meer voor de schoonheid dan voor verstandige zetten.
  9. Laura Andriessen-Onze degelijkheid. Is meestal wel een zekerheid voor een remise.
  10. Eric Hogewoning-De tijdnood specialist. Hoe minder tijd Eric heeft, hoe beter het gaat. Wist vorig seizoen een grootmeester te vloeren.

De start was geweldig. Richard Kromhout wist tegen zijn sterke tegenstander te verslaan. Tijdens een enorm spannende centrumaanval vs omsingeling kwam Richard met een gambiet. Zijn tegenstander liep vervolgens in een niet al te moeilijke combinatie waarna Richard won. Steven den Hollander wist vervolgens zijn partij winnend af te sluiten. Na in het middenspel bedenkelijk te hebben gestaan wist hij met een van de laatste trucjes nog te winnen. Tegelijkertijd kwam er opgewonden gepraat uit de andere hoek. Cor van Dusseldorp wist met een geweldig mooie, verassende combinatie zijn sterke tegenstander te verslaan. Achteraf bleek Cor de ingewikkelde stand al goed te hebben doorgerekend.

Met een 6-0 voorsprong leek de te optimistische voorspelling die van te voren uitgesproken werd (we winnen er vier en niemand verliest!) nog even dichtbij te komen. Richard Meijer speelde een voor zijn doen rustige partij. Het evenwicht werd niet verbroken en een gelijkwaardige remise was het resultaat. Hierna kregen we onze eerste verliespartij te verwerken. Laura Andriessen stond de hele partij al wat onder druk tegen de aanval van haar tegenstander. Toen de stand wat bij leek te trekken bleek haar tegenstander genoeg voordeel te hebben om te winnen. Denise van Dam miste in haar partij een schitterende winst, wat zou leiden tot een 3voudige oppositie. Door tijdgebrek zag zij deze combinatie niet. Vervolgens stond zij verloren, maar de tegenstander wist het niet af te maken, remise dus.

Arjen de Mooij is enkele jaren geleden transfervrij overgekomen van Lent. Sindsdien heeft hij grote moeite met spelen tegen Lent. Ook deze zaterdag weer. Hij kon niet echt voordeel behalen, maar miste een combinatie. Dat de overgebleven stand niet verloren was is een klein wonder. Thomas Wielaard stond de hele partij wel iets makkelijker. Na het behalen van een voordelig eindspel werd dit professioneel omgezet in winst.

Arie Schoneveld wist met zijn vechtdammen in een spannende partij een schijf te winnen van zijn tegenstander. Dit schijf moest later worden ingeleverd en een goede remise was het resultaat. Tot slot zat Eric Hogewoning nog. Eric speelt weinig partijen per jaar en dit leek hem op te gaan breken. Zijn tegenstander speelde een mooie aanvalspartij en leek te gaan winnen. Eric wist nog net het remisegaatje te vinden. Totaal een goede overwinning van 13-7. Over twee weken staat de lastige uitwedstrijd tegen Van Stigt Thans 2 op het programma, waarmee wij gaan proberen weer te winnen.