RDC 'er Denise van Dam leverde afgelopen week een geweldige prestatie door tweede te worden in het NK Vrouwen 2015. Net een paar maanden senior en dan meteen doorstoten naar de top van Nederland is weinigen gegeven. Denise moest hiervoor ook nog het zwaarste parcours afleggen.

 

Vier vrouwen waren al direct geplaatst voor de finale, maar Denise moest eerst nog zich door de voorronde spelen. Dit ging uitstekend met een score van 5 punten uit 3 wedstrijden was zij groepswinnaar en geplaatst voor de finale. Maar omdat de finale gelijk na de voorronde werd gespeeld, had Denise een hele zware opgave op zaterdag waar twee partijen gespeeld werden. Op deze zwarte zaterdag verloor zij beiden partijen, waarna een goede eindklassering verweg leek. Echter op maandag met wederom een dubbele ronde herstelde ze zich uitstekend met twee overwinningen. Dinsdag werd de laatste ronde gespeeld, toen duidelijk was dat het kampioenschap onhaalbaar was geworden, speelde Denise vakkundig naar remise en kon zo haar tweede plaats veilig stellen.


Alles bijelkaar een geweldige prestatie van onze Denise en dit beloofd wat voor de toekomst. Volgend jaar geen loodzware voorronde meer dus uitgerust aan de finale beginnen en een jaartje extra ervaring dan zou het hoogste treetje toch in zicht moeten komen.

Links Denise van Dam, midden Kampioen Vitalia Doumesh, rechts Heike Verheul