DC Dordrecht is een club waar RDC het altijd lastig tegen heeft. Afgelopen zaterdag met 2 invallers werd de opdracht niet makkelijker. Al begon de wedstrijd nog redelijk goed. Steven den Hollander wist de ingevlogen kopman van Dordrecht relatief makkelijk op remise te houden. Helaas voor Dordrecht speelt hij, maar enkele wedstrijden per jaar, anders zouden ze zeker hoger eindigen.

 Invaller Marco de Leeuw wist in een leuke partij het betere van het spel te krijgen. Tegen een voormalig NK finalist was het te weinig om te winnen, maar zeker een goede prestatie. Laura Andriessen stond lange tijd met haar rug tegen de muur, nu was het eindspel waarschijnlijk analytisch nog net remise, maar Laura kon het niet vinden en verloor. Arjen de Mooij speelde een theoretische opening, toen dit niet opleverde wat hij voor ogen had, restte hem niets anders dan remise maken.

Richard Kromhout had een rustige stand, tot opeens de vlam in de pan sloeg en beiden op dam kwamen. Helaas koos de tegenstander ervoor om beiden dammen van het bord te halen en toen was de overblijvende stand weinig spannend meer en remise het logische resultaat. Richard werd met deze prestatie wel topscorer van het team te worden. Het zal lang geleden zijn dat Cor van Dusseldorp dat niet werd en zeker een knappe prestatie, omdat Cor dit seizoen ook gewoon goed scoorde.

Richard Meijer boekte zijn zevende overwinning op rij, langzamerhand bereikte Richard een steeds betere stand en toen zijn tegenstander in het eindspel pardoes zijn klok liet lopen en door zijn tijdlimiet ging, was het pleit helemaal snel beslist. Thomas Wielaard heeft een seizoen van ups en downs. Zaterdag was er weer een aan het verkeerde kant van het spectrum, een boeiende aanvalspartij liep helemaal kapot op de omsingeling van zijn tegenstander. Maar met zijn veel belovende spel verwachten we dat het de komende seizoenen alleen nog maar beter zal gaan met Thomas.

Denise van Dam heeft echt haar seizoen niet, ook afgelopen zaterdag ging het weer mis. Een goede stand waarin de tegenstander het zwaar had, sloeg in een paar luttele zetten om en Denise moest berusten in de nederlaag. Cor van Dusseldorp leek lang aan de goede kant van het bord te zitten, maar in het late middenspel bleek Cor zijn stand net niet te kloppen.  Maar door op tijd een schijf te offeren en dam te halen, wist hij de remise wel te bereiken.

Als laatste was invaller Rinus Kromhout nog bezig, op het allerlaatste moment opgetrommeld, omdat Arie Schoneveld ziek was. En wat bleek dat vooral voor Arie heel sneu te wezen, want voor het eerst hadden we voor onze koffiespecialist een heerlijke sterke bak koffie, maar daarnaast speelde onze tweede in dezelfde zaal voor het kampioenschap en wist zijn grote criticaster Cees van den Bosch op zijn Aries met twee schijven achter, toch nog de remise binnen te halen en zo het kampioenschap voor het tweede veilig te stellen. Rinus speelde een opvallende partij, lang leek het klassiek voordelig voor zijn tegenstander te gaan worden, maar uiteindelijk leek alles toch op zijn pootjes terecht te komen, toen Rinus in een zetje van Weiss liep, maar met een schijf voor en dam tegen hield Rinus het hoofd koel en wist vakkundig de remise te behalen. Alles bij elkaar een 8-12 nederlaag, een slecht einde van een mooi seizoen waarin we een mooie derde plek wisten te behalen.