De negende ronde zou een makkie moeten zijn voor de Rijnsburgers. Als nummer 3 tegen de nummer laatst. Thomas Wielaard zette goed de toon door snel zijn tegenstander onder druk te zetten. Toen deze een kleine wending over het hoofd zag, was het gelijk afgelopen.

 Denise van Dam kreeg dezelfde stand op het bord als haar teamcaptain Richard Kromhout, waar Denise vervolgde met de logische zet, speelde Richard de zet van Chizhov de tienvoudig wereldkampioen. Dit leidde tot twee heel verschillende partijen. Denise kwam in een mooie open aanval terecht, echter een forcing gooide roet in het eten en Denise verloor. Arjen de Mooij had een makkelijke middag, ondanks dat zijn tegenstander de reputatie had van reuzenstopper, kwam daar tegen Arjen weinig van terecht. Laura Andriessen speelde een partij waarbij beiden spelers eigenlijk vooral de veiligheid in het oog hielden, dat dit remise werd was geen wonder.

Steven den Hollander had opvallend veel moeite om echt voordeel te verkrijgen, maar uiteindelijk kwam alles goed en met een mooie vier dubbele oppositie wist hij de partij alsnog te beslissen. Richard Meijer won al een schijf in het vroege middenspel, zijn tegenstander spartelde nog wel lang tegen, maar Richard speelde gedecideerd naar de overwinning toe. Cor van Dusseldorp leek heel lang een winnend plan te hebben, maar toen zijn tegenstander een listige combinatie erin bracht, moest Cor van plan wisselen en was de partij niet meer te winnen.

RDC had wel een bijzondere supporter afgelopen zaterdag Ton Noort, oud-lid van RDC en tegenwoordig dominee te Bunschoten kwam zijn oude ploeg aanmoedigen. Richard Kromhout was zijn laatste trainee bij RDC en Ton zag dat Richard een zeer spannende partij speelde, waarbij de omsingeling van zijn tegenstander lange tijd heel sterk leek, maar uiteindelijk via veel ruilen wist Richard toch de omsingeling te breken en een mooie overwinning op te strijken. Eric Hogewoning liet zien dat hij nog steeds in topvorm is, na vorig wedstrijd de kopman van de tegenstander gevloerd te hebben, wist hij afgelopen zaterdag in een aantrekkelijke Kellerpartij de kopman van Gooi en Eemland en ex-RDC Eric van Dusseldorp op remise te houden. Arie Schoneveld tenslotte speelde een moeizame partij, hij wist nog een 4 om 1 eindspel te bereiken, maar hierin vond hij geen remise en moest dus de eer aan zijn tegenstander laten. Alles bij elkaar een ontspannen en nette 13-7 overwinning.