Een spannende middag zou het worden in Rijnsburg, waar RDC, Heijmans Excelsior uit Rosmalen uitdaagde voor de derde plek in de hoofdklasse B.

Cor van Dusseldorp dwong via sterk spel zijn tegenstander in de verdediging. Toen deze dacht zich te redden via een Ghestem doorstoot had Cor een venijnige combinatie, waarna het eindspel een peulenschilletje was. Arjen de Mooij leek lang ook op weg naar een mooie overwinning, echter een kleine onnauwkeurigheid in zijn spel gaf zijn tegenstander de kans om te ontsnappen en toen moest hij tevreden zijn met remise. Denise van Dam speelde een sterke partij, ze leek haar tegenstander helemaal vast te laten lopen. Echter had ze hier veel tijd voor nodig en dat brak haar op aan het einde van de partij. Thomas Wielaard begint weer redelijk in vorm te raken. Een mooi gespeelde klassieke partij waar hij op tijd druk zette op zijn tegenstander bracht hem redelijk eenvoudig de overwinning. Arie Schoneveld wist het deze partij niet bol te werken om met zijn vechtdammen iets uit het vuur te slepen.

De verrassing van de dag was Eric Hogewoning. Eric trof het op papier niet bij de paring, want hij trof Macodou Ndiaye, een internationale grootmeester die beroemd is vanwege zijn zeer strategische spel en misschien wel de sterkste speler is van het Afrikaanse continent. Maar Eric geeft zich natuurlijk niet zomaar gewonnen. Ondanks dat Eric veel tijd gebruikte kwam hij toch minder te staan en liep hij in een forcing. Echter had zijn tegenstander het waarschijnlijk iets te licht opgenomen, want toen de kruitdampen waren opgetrokken, bleek Eric zijn tegenstander een duivels dilemma op het bord te hebben gebracht. Hij moest kiezen tussen of Eric dam laten halen of zijn eigen dam kwijt raken met een gelijke stand over. Na lang nadenken besloot hij Eric dam te laten halen. Echter Eric zijn dam bleek veel beter gepositioneerd te staan dan die van zijn tegenstander. Eric’s plan was ook vrij simpel gewoon nog een dam gaan halen en toen Eric daar in slaagde restte zijn tegenstander niets anders dan op te geven. Een complete verrassing en dit gaf ook meteen de doorslag in de wedstrijd.

Richard Meijer nam brutaal de aanval en dit bleek een gouden zet want langzaam overspeelde hij zijn tegenstander. Richard Kromhout probeerde van alles om zijn tegenstander zijn centrum in bedwang te houden, dit slaagde net niet en toen was het remise. Laura Andriessen probeerde via een flankspel omsingeling haar tegenstander te verslaan dit lukte niet en uiteindelijk haalde ze al vechtend een punt binnen. Steven den Hollander speelde in het belang van het team wat verdedigend, dat dit niet echt zijn ding is, bleek al snel want zijn tegenstander kreeg een mooie aanval. Echter Steven hield het hoofd koel en wist netjes naar remise af te wikkelen. Alles bij elkaar een knappe 12-8 overwinning.