Afgelopen zaterdag speelde RDC tegen CCR uit Rotterdam. Al heel snel leek het een gemakkelijke middag te worden, maar omdat een aantal het toen misschien wat te licht opvatte ging het nog bijna mis. Thomas Wielaard zette zijn tegenstander snel in een zeer gezonde hekstelling. Toen hij even later ook nog een schijf won, was de partij eigenlijk meteen over. Denise van Dam had een gemakkelijke partij, als ze in het middenspel haar kansen iets beter had ingeschat dan was het waarschijnlijk nog spannend geworden, nu was het bloedeloos remise.

 Steven den Hollander overvleugelde zijn tegenstander, toen hij een combinatie nam en er een tegencombinatie in bleek te zitten, was het even knijpen, maar na goed de schijven te hebben geteld, bleek Steven er gewoon een voor te staan en was het een koud kunstje om te winnen. Richard Kromhout had waarschijnlijk de makkelijkste klus van de hele middag al na een zet of 15 stond hij een schijf  voor en was het een kwestie van even uitspelen. Richard Meijer bracht de score op 9-1 door zijn tegenstander weg te spelen in de opening. Eric Hogewoning kwam niet lekker uit de opening, het bleef lang vechten, maar uiteindelijk vond Eric toch de remise of misschien beter gezegd zijn tegenstander vond geen winst.

Met de ruime voorsprong op het scorebord ging ineens van alles mis. Arjen de Mooij weigerde om een voordelige ruil te nemen, die bij analyse zo goed als gewonnen leek. En toen sloeg het noodlot toe, zijn stand verslechterde zienderogen  en tot overmaat van ramp bleek het helemaal uit. Arie Schoneveld was in een nadelig eindspel terecht gekomen. Dit was remise, maar Arie wilde te gretig een dam halen en dat was fataal. Gelukkig was Cor van Dusseldorp wel bij de les, na de hele partij aan de leiding gegaan te zijn, wist hij in het eindspel zich de meerdere te tonen. Als laatste verloor Laura Andriessen. Dit was totaal onnodig, in het late middenspel kon zij geforceerd een winnende doorbraak nemen. Toen zij zich even later ook nog liet verrassen was het over. Alles bij elkaar een teleurstellende 12-8 overwinning. Nu winterstop waarin de batterijen weer worden opgeladen en dan in het nieuwe jaar weer knallen.