Na vorige keer de ene kampioenskandidaat gehad te hebben kregen we afgelopen zaterdag de andere. Ondanks verbeten strijd zat het er niet in. Steven den Hollander had een leuke opening waar zijn tegenstander de kluts leek kwijt te raken. Helaas voor Steven hervond hij zich net op tijd en moest Steven berusten in remise. Eric Hogewoning normaal gesproken een zekerheid, liep met open ogen in de val van zijn tegenstander en kon eigenlijk direct opgeven. Thomas Wielaard kreeg een goede stand op het bord, echter in een vlaag van verstandsverbijstering deed hij een zet die gewoon een schijf verloor. Er bleek toen ook geen redden meer aan.

Cor van Dusseldorp probeerde met een flinke jetlag een spannende partij te creƫren, helaas wilde zijn tegenstander van geen wijken weten en kwam hij niet verder dan remise. Richard Kromhout maakte een enorme positionele blunder in de opening. Al vechtend kwam hij op het einde nog wel een schijf voor, maar dat bleek onvoldoende om ook nog te kunnen winnen. Denise van Dam kwam als beste uit de opening, echter het plan wat ze daarna koos was minder. Toen ze bleef volharden daarin liep ze in een lichte combinatie en was het op slag uit.

Richard Meijer zorgde voor de eerste overwinning aan RDC kant, vanaf het late middenspel was Richard superieur aan zijn tegenstander en kon zo een mooie overwinning boeken. Arie Schoneveld de verrassing van dit seizoen, leed een onnodige nederlaag. Na een gelijkopgaande strijd had hij in het late middenspel moeten afhaken en het punt moeten pakken. Alleen hij bleef te lang door spelen om toch nog te winnen en kreeg toen het deksel op de neus. Laura Andriessen had lange tijd de betere stand, echter in het late middenspel draaide dit helemaal om, ze had geluk dat haar tegenstander niet scherp was bij een doorbraakafwikkeling, daardoor kon ze nog ontsnappen met remise. Arjen de Mooij wist eigenlijk niet hoe hij moest winnen, maar hij kreeg een beter eindspel en daarin bleek hij de winst te kunnen vinden. Alles bij elkaar een 8-12 nederlaag, waar weinig tegen in te brengen viel.