Afgelopen donderdag heeft het eerste provinciale team een nieuwe stap gezet in de richting van de titel. Tegen degradatiekandidaat LDG uit Leiden werd een eenvoudige 9-3 overwinning behaald.

De wedstrijd begon echter met een tegenvaller. Thomas Wielaard liet zich verrassen door een simpele combinatie en moest al snel opgeven. De eerste die wel tot een overwinning kwam was Arjen de Mooij. Vanuit de opening zette hij zijn tegenstander onder druk, en hoewel er na afloop verwoede pogingen waren aan te tonen dat de witte stand houdbaar was, won Arjen gedecideerd.

Een nieuwe tegenvaller was de remise van Cor van Dusseldorp tegen oud RDC'er Hans Tangelder. Deze keer lukt het Hans wel om met zijn speciale speelstijl grip te krijgen op het spel van Cor en even leek het er dan ook naar uit te zien dat Hans voor een stunt kon gaan zorgen. Met een tijdig offer haalde Cor echter alle venijn uit de stand, waarna beide spelers genoegen moesten nemen met een punt.

De Rijnsburgers kwamen op voorsprong door een overtuigende overwinning van Richard Meijer. Ook hij behaalde zijn voordeel al in de opening, maar vooral de wijze waarop hij uiteindelijk won was om van te genieten, zelfs voor zijn tegenstander. Ook invaller Cees van den Bosch pakte beide punten. In het vroege middenspel wist hij zijn tegenstander een schijf te ontfutselen. Dit was voor Cees voldoende om de winst te behalen.

De eindstand van 9-3 kwam op het bord nadat ook Steven den Hollander zijn tegenstander bedwongen had. In een onregelmatige partij zat Steven steeds aan de goede kant van het bord, en nadat zijn tegenstander ook nog een directe fout beging, was Steven er als de kippen bij om de vis op het droge te krijgen. 

Omdat ook de directe concurrenten Den Haag en Schiedam wonnen, blijft RDC op gelijke hoogte met Den Haag. De Hagenezen hebben echter wel een beter bordsaldo. Schiedam blijft met één punt achterstand volgen.