Het viertal van RDC heeft zich geplaatst voor de finaleronde van het de KNDB Bekercompetitie. Deze finale wordt met 8 teams gespeeld volgens een knock out formule. Zie hier de uitslagen en stand van de tweede voorronde en de loting voor de finale

 

In de eerste ronde werd een belangrijke overwinning geboekt op damcombinatie fryslan. Cor van Dusseldorp overspeelde Bert Oegema volledig en Richard Meijer kreeg een wat makkelijk overwinning tegen Siep Buurke. Deze liep eerst in een klein zetje, en vergat daarna zijn schijf terug te winnen. Daarna moest Frerik Andriessen of Arjen de Mooij nog 1 puntje pakken voor de overwinning.Beiden hadden het  moeilijk. Frerik stond in een vernietigende hekstelling en Arjen stond erg gebonden in een halfopen klassiek stond. Uiteindelijk wist Frerik nog te ontsnappen en kreeg Arjen de remise kado in waarschijnlijk een verloren stand. 

 

In de tweede ronde trof het viertal de andere concurrent, DC Den Haag. Ook hier wist Cor weer een schitterende overwinning te boeken, ditmaal op Jeroen Kos. Ook Frerik pakte een knappe winst tegen Friso Fennema. Arjen leek lange tijd Fred Ivens onder grote druk te hebben, maar toen hij eenmaal ging forceren moest hij nog zelf remise maken. Als laatste keepte Richard Meijer nog een mooi puntje.

 

Omdat Fryslan ondertussen gewonnen had van DC Zaanstreek was plaatsing al zeker. De laatste wedstrijd mocht RDC zelf aantreden tegen dit team. Deze confrontatie was voor de spreekwoordelijke keizers baard, en dat was te merken. Als na 4 zetten liep de tegenstander van Frerik in een 2 om 3. De tegenstander van Cor gaf niet veel later een aantal schijven weg om een combinatie uit te halen, maar had even overzien dat hij tussendoor moest slaan. Met deze overwinning werd Cor dagtopscorer. Richard Meijer won uiteindelijk vrij overtuigend in klassiek en ook Arjen leek, na een wat moeilijke opening, richting overwinning te gaan. Uiteindelijk kwam het tot een 4 om 2 eindspel waarin hij net niet scherp genoeg was.

Deze drie overwinningen geven hoop voor de finaleronde, waar Frerik helaas niet mee zal doen.