De Rijnsburgse Damclub organiseerde gister haar jaarlijkse nieuwjaarstoernooi. Dit toernooi wordt traditioneel gespeeld in teams, waardoor iedereen verschillende partijen speelt tegen gelijkwaardige tegenstanders. Ook is het een traditie om met een originele teamnaam te komen, wat gepaard ging met de nodige hilariteit.

Zo bestond het eerste team (Wie door de weeks traint is 's zondags moe) uit schrijver Evert Dollekamp, voorzitter Rinus Kromhout, remise-zekerheid Teun de Kluijver en de onverstoorbare Wouter Zuidhof. Team 2 kwam het snelst met haar teamnaam, namelijk De Koukleumen. Deze bestond uit kopman Arjen de Mooij, de altijd complex spelende Cees van den Bosch, 1/2 katwijker Jan Oudshoor en koukleum Carla de Jong. Geïnspireerd door enkele teamleden werd het derde team gedoopt tot team Boomeveld. Hierin zaten rapidspecialist Richard Meijer, ik-ga-altijd-door Arie Schoneveld, topscoorder Daniél Boom en het nieuwe talent, Wessel Handgraaf, die zijn eerste vrijdag-avond mocht meespelen. Het illustere gezelschap werd gecompleteerd door het top-team de Knallers. Hierin zaten "the captain" Steven den Hollander, ik-scoor-punten-wanneer-het-moet Arno Kooloos, rots in de branding Jac van Delft en een ander toptalent, namelijk Mats Wolthaus.

Er werd besloten om een rond toernooi te spelen, waarin iedereen twee keer tegen alle teams zou spelen. Halfverwege de avond was het duidelijk dat de Knallers met duidelijke kampioensaspiraties waren gekomen. Zij stonden aan kop, en stonden alleen een gelijkspel toe aan de Koukleumen. De Koukleumen verloren op hun beurt weer van team Wie door de weeks traint is 's zondags moe, en die verloren weer van team Boomeveld. Opvallend waren de 100% scores van Mats Wolthaus en Daniël Boom.

Nadat elk team elkaar een keer had getroffen was het tijd voor de jeugdleden om zeer voldaan huiswaards te keren. Omdat hierdoor er 13 spelers overbleven kwam het originele idee om de kopmannen van Wie door de weeks traint is 's zondags moe, Boomeveld en de Knallers simultaan te laten spelen op bord 1 en 2 tegen de Koukleumen. Een zware opgave, aangezien daar Cees van den Bosch en Arjen de Mooij hongerig op punten zaten te wachten.

Nadat de laatste kruitdampen waren opgetrokken kwamen de Knallers op de bovenste plek uit. Op een wedstrijdpunt werden zij gevolgd door team Boomeveld. Op gepaste afstand eindigden Wie door de weeks traint is 's zondags moe, op de voet gevolgd door de Koukleumen, die ondanks de warmte geen potten konden breken.

Het was weer een leuke avond, waarin de gezelligheid centraal stond, en er met hoge verwachtingen naar het komende seizoen gekeken kon worden.