Als een orkaan heeft het eerste tiental van RDC huisgehouden in Tilburg. Tegen het tweede team van Tilburg werd er toch wel een lastige wedstrijd gevreesd, mede omdat Cor en Thomas niet mee konden spelen. Toch leken er op het zelfde moment op elk bord wel wat goed te gaan, wat leidde tot een score van maar liefs 17-3. De verbazing was groot toen er bericht uit Haarlem kwam, en het tweede tiental van Rijnsburg ook deze monsterscore had neergezet. Toen ook nog bekend werd dat concurrent Heijmans had verloren was het feest compleet. 10 december zal ongetwijfeld de boeken ingaan als de meest productieve dag voor de Rijnsburgers.

Eric Hogewoning kon de score openen. Na een afwikkeling in de opening bood de stand een goed aanknopingspunt voor Eric. Door te dreigen met een opsluiting dwong hij zijn tegenstander om moeilijke zetten te moeten doen. Naast een goede stand nam Eric ook wat combinaties mee, waar zijn tegenstander inliep. Hierna werd direct opgegeven.

De enige speler die vandaag had kunnen verliezen was Steven den Hollander. Hoe dit tot stand kwam was opmerkelijk te noemen. In de opening haalde Steven al een dam uit die groot positioneel voordeel gaf. Dit voordeel kon Steven niet vasthouden en de stand sloeg om. Het zag er allemaal slecht uit, en het moment dat Steven wou opgeven zag hij echter nog een doorbraakcombinatie die remise opleverde.

Hierna bleef het overwinningen regenen. Pieter-Jan Rijken had wellicht de mooiste partij van de dag. Met een grote omsingeling, die werd ingezet in de opening, maakte hij optimaal gebruik van de slechte schijvenverdeling van zijn tegenstander. In een goede stand zette Pieter-Jan een forcing in, die hem na een mooie slagzet een winnende dam opleverde.

Een verassende overwinning was er van Arjen de Mooij. Tegen zijn sterke tegenstander gooide Arjen de trukendoos open, en wist met enkele creatieve zetten een complexe stand op het bord te brengen. Zijn tegenstander liep in een niet heel moeilijke, maar wel verassende combinatie. Arjen bleef hierna scherp spelen en wist een mooie overwinning binnen te slepen.

Invaller Casper Vroegop speelde een sterke partij. Met aanvallende intenties trok Casper het initiatief naar zich toe. Zijn tegenstander hield de boot echter af, en na wat terugruiltjes kreeg Casper een goede stand. Met de training van deze week in zijn achterhoofd hield Casper alle kleine combinaties in de stand, en zijn tegenstander liep erna in een van die combinaties. Met een schijf meer had Casper geen moeite om de partij af te maken.

Ook van Richard Kromhout wederom een prima partij. In een attractieve opening kreeg Richard een opsluiting, maar ruilde die al snel in voor een aanvalletje. Deze aanval werd genegeerd door zijn tegenstander, maar het moment dat hij er aandacht aan besteedde kwam Richard met een gemeen offer. Deze bezorgde hem een dermate groot voordeel dat zijn tegenstander in een erg slecht eindspel moest duiken. Na een truc van Richard won hij dan ook deze partij.

Een andere schitterende partij was te zien bij Arie Schoneveld. Arie was extra gebrand op een overwinning, aangezien hij daar dit seizoen al een paar keer dichtbij was. Zijn tegenstander koos voor een aanval, en een zeer interessante stelling ontstond. Arie had deze keer voldoende tijd om veel te kunnen rekenen, en na een fout van zijn tegenstander speelde Arie naar een schitterende overwinning toe.

Ook Richard Meijer wist te winnen. Dit kostte toch wel wat moeite, aangezien zijn tegenstander de meeste gevaren uit de weg ging. Richard had een mooie stand, maar het was lastig om een goed plan te vinden. Toen Richard uiteindelijk zijn plan had gevonden bleek dit ijzersterk. Met een combinatie won Richard de partij, alhoewel de stand vlak daarvoor toch nog wat onduidelijk was.

Met de twee laatste remises werd de eindstand neergezet. Wim Bremmer was niet geheel fit, en trof een sterke tegenstander. Wim koos ervoor om de opening zonder spanningen te spelen, en kwam in een klassieke stand terecht. In deze stand probeerde hij het een en ander, maar echte concrete kansen waren er niet te vinden.

De andere invalster, Mariƫlle Meijer-Kromhout, zette ook een prima partij neer. Deze partij had een open karakter, waarbij Mariƫlle gebruik maakte van de randschijven van haar tegenstander. Hoe dunner de stand werd, hoe beter de stand werd. In de eindstand had zij wellicht nog door kunnen spelen, maar bij goed tegenspel zou het evenwicht niet verbroken worden.