Helaas niet zo hoog geëindigd als we gehoopt hadden, maar in dit sterke deelnemersveld toch een prima prestatie. Ten aanzien van de vorige ronde twee wijzigingen. Arjen de Mooij speelde het Rock&Roll toernooi in Wapenveld, waardoor er plek was voor Frerik Andriessen. Steven den Hollander versliep zich deze keer niet, en deed ook mee. De vaste namen van Wim Bremmer en Richard Meijer waren er ook deze keer weer bij.

 

De eerste ronde stond het Noorden op het programma. Vooraf was er al een opstelling bedacht, maar deze werd last-minute nog gewijzigd. Hierdoor kwam Frerik tegen Nick Hoving (gunstige loting), Steven tegen grootmeester Martin Dolfing (die wouden we juist vermijden..), Wim tegen Michiel Kroesbergen (ook deze hadden we liever niet) en Richard Meijer tegen Wouter Wolff (gelijkwaardige paring). Hiermee leek het Noorden voordeel te hebben. 

De wedstrijd begon met een tegenvaller. Frerik Andriessen leek binnen snelle tijd al superieure stand te hebben opgebouwd, maar Steven den Hollander verloor op fraaie wijze. Richard Meijer kwam niet verder dan remise, mede omdat zijn tegenstander in een dun standje goed bleef opletten. Hierna won Frerik Andriessen. Een stunt leek even in de maak, omdat Wim Bremmer intussen een erg lekkere stand had. Dit sloeg helaas om, maar Wim kon het nog remise houden. Uitslag: 4-4

 

Omdat er op de finaledag gespeeld word met een knock-out systeem betekende het dat er bij een gelijkspel sneldammen zou volgen. Aan 4-4 zouden we genoeg hebben, maar dit leek niet te gaan lukken toen Wim in een gigantische rondslag liep. Frerik trok echter gelijk de stand recht met ook een daverende combinatie. Steven liep in een kleine combinatie en kon ook opgeven. Richard Meijer moest winnen, maar moest helaas een schijf offeren en gaf de partij vervolgens op.

 

De volgende ronde wachtte het gevaarlijke Rivierendammers. Steven leek niet lekker te staan, maar toen zijn tegenstander teveel wou keerde de kansen. Toch werd dit remise. Wim speelde een enorme chaospartij, met wisselende kansen. Zijn tegenstander kwam goed weg met een remise. Richard Meijer kwam ook in een remisestand en gokte nog op een kansje. Zijn tegenstander liep hier met open ogen in, waarna Richard eenvoudig won. Frerik Andriessen werd fraai weggespeeld en kon een eindspel niet meer tot remise spelen. Wederom een 4-4 en wederom dus sneldammen. 

 

Het sneldammen ging deze keer stukken beter. Wim haalde uit en pakte snel de punten. Ook Frerik had een mooie combinatie, vanuit een hele complexe opening. Richard Meijer kwam deze keer niet verder dan remise. Steven leek eenvoudig te gaan winnen, blunderde, maar wist er toch nog een oppositie van te maken. In gierende tijdnood hadden beide spelers echter niet door dat deze oppositie tot stand kwam door een zogeheten mouwzet..

 

De laatste ronde stond het altijd sympatieke Van Stigt Thans op het schema. Richard Meijer trof een tegenstander die alle ruiltjes pakte die er te halen waren. Dit resulteerde in een spanningloze remise. Wim Bremmer leek lastig te staan, maar een gambiet leek opeens kansen te bieden. Helaas bleef Wim iets te lang op winst spelen en werd gecounterd. Ook Steven verloor. Toen de remise haven in zicht kwam wou hij het te mooi doen, en verloor zo nog. Frerik speelde uiteindelijk knap remise. Toen zijn tegenstander bijna door de klok ging werd er snel remise aangeboden.

 

Dit resulteerde dus in een zesde plek. Voordeel is wel dat RDC hierdoor volgend jaar automatisch is gekwalificeerd voor de poulefase.