Het nieuwe jaar begint altijd met goede voornemens en met het idee dat het beter zal gaan dan het jaar ervoor. Niks bleek minder waar in onze wedstrijd tegen Lunteren. Aan RDC kant werden nauwelijks kansen gecreëerd en de tegenstander had aan 1 blunder en 2 goede middenspel posities genoeg om te winnen.

 

De grootste kans om te winnen kreeg Steven den Hollander, na een wat rare partij, verkreeg hij groot voordeel in het late middenspel, echter lette hij niet scherp op zodat zijn tegenstander nog een zeer lichte combinatie er in vloog en Steven er met open ogen in tuinde. Laura Andriessen had lange tijd het betere van het spel, maar het niet durven plaatsen van het offer van Dussaut resulteerde in een harde nederlaag. Eric Hogewoning trachtte met gedegen spel zijn tegenstander te verslaan, helaas gaf zijn tegenstander zowat al zijn stukken weg voor een dam, maar dat bleek dan ook wel direct remise. Arjen de Mooij speelde een knotsgekke partij, waarbij beiden winstkansen gehad moeten hebben, maar het zal nog wel een paar maanden duren voordat alles uit die partij geanalyseerd is. Met remise waren uiteindelijk beiden tevreden. Denise van Dam speelde een mooie omsingeling, maar toen ze haar tactische mogelijkheden moest benutten, was ze niet scherp genoeg, waardoor nederlaag drie voor RDC een feit was.


Richard Kromhout wist wel een hoop terreinvoordeel te bereiken, maar eigenlijk op de verkeerde plek op het bord en moest op het eind nog oppassen dat hij niet zou verliezen. Cor van Dusseldorp kreeg iets voordeel en daardoor als eerste een dam, maar dat bleek niet voldoende voor de winst. Thomas Wielaard behaalde al vroeg in de partij een dam, helaas voor Thomas zijn tegenstander ook. In een zeer moeilijke fase, werd er waarschijnlijk aan beiden kanten niet het best gespeeld, maar remise leek wel het logische resultaat. Eric-Jan van Reenen kreeg wel wat voordeel in een half-open klassieke stand, maar het eindspel met 4 schijven tegen 1 dam bleek niet te winnen. Richard Meijer tenslotte kwam onder druk te staan in een gesloten klassiek. Uiteindelijk wist hij de schade binnen de perken te houden en naar remise af te wikkelen. Alles bij elkaar een 7-13 verliespartij tegen de grote favoriet voor de titel. Dat hadden we toch anders gezien in onze mooie voornemens voor 2014!