Een opvallende paring rolde er uit de koker. Constant Charlois zat zo ongeveer omgekeerd op sterkte en Rijnsburg had wat sterke spelers die niet draaien omlaag gezet. Richard Kromhout een van de spelers die niet draait trof het niet tegen een oud WK deelnemer, toen hij net in het middenspel in een vernietigende damcombinatie liep was het pleit beslecht. Steven den Hollander speelde tegen een invaller, na een goede partij, werd de stand te ingewikkeld voor zijn tegenstander en met een leuke lokzet die beiden even op dam bracht, won Steven verdiend. Eric-Jan van Reenen had ook een invaller en nadat hij al vroeg een schijf was voorgekomen, liet hij het kaas niet van zijn brood eten. Met zowel een korte vleugelopsluiting als een hekstelling tegelijk op het bord, wist hij zijn voordeel optimaal te benutten, wat resulteerde in een prachtige winst.

De volgende die leek te gaan winnen was Thomas Wielaard, na een compleet mislukte opening van zijn tegenstander had Thomas zo veel positioneel voordeel dat het een kwestie van tijd leek. Echter wist zijn tegenstander via een handige manoeuvre zich uit zijn benarde positie te redden. Thomas was zo aangedaan, dat hij verdere winstpogingen vergat en zich tevreden stelde met remise. Cor van Dusseldorp was weer eens ouderwets op dreef. Een doorbraak voor 2 schijven leek wat aan de dure kant, maar Cor had alles goed berekend en de beste variant die zijn tegenstander ook vond, bleek uit te monden in een standaard winst eindspel. Een ruime voorsprong dus voor RDC en wat zagen de andere borden er goed uit. Het werd echter nog heel spannend.

Richard Meijer had zijn tegenstander helemaal stuk gespeeld, echter een eenvoudige combinatie gooide roet in het eten. Toen Richard daarom via een offer probeerde de spanning erop te houden, koos zijn tegenstander direct voor de remise. Arjen de Mooij had in de opening al een schijf gewonnen. Al was de stand die overbleef zeer combinatief gevaarlijk. 30 zetten lang ging het goed, maar net voor het einde toch nog een kleine blunder van Arjen, zodat hij het niet af kon maken en tevreden moest zijn met remise. Laura Andriessen stond vanaf de opening beter, echter een grote ruil in het middenspel anticipeerde ze niet goed op. Hierdoor kwam ze steeds meer onder druk te staan. Via een offer probeerde ze het nog, maar dat was gedoemd om te mislukken. Wat dan ook gebeurde. Maar nog weinig aan de hand, nog steeds voorsprong en 2 betere standen op de borden.

Denise van Dam speelde een loei spannende opening. In dit geval bracht het haar wat ze wilde een zeer voordelige stand. Haar tegenstander wist niet goed om te gaan met zijn ruimte en het leek alsof hij gewoon helemaal vast zou lopen. Zover liet hij het echter niet komen, offerde een schijf en speelde door. Denise kreeg toen de kans om nog een schijf te winnen, maar ze dacht dat ze hem weer helemaal vast kon zetten. Ze had helaas echter een kleine wending over het hoofd gezien en moest zo berusten in remise. Als laatste zat Eric Hogewoning nog. Eric speelde een Keller opening  en leek lang aan de goede kant van het bord te zitten. Toen hij echter in het late middenspel koos om actief te gaan verdedigen, kwam hij nog in zwaar weer terecht. Gelukkig had hij de kleine trucjes van zijn tegenstander in het eindspel door en kon hij gemakkelijk naar remise afwikkelen en won RDC toch nog.