Waar vind je de spelregels?

Er zijn verschillende websites waar je kunt leren hoe de speregels precies zijn. De basisregels zijn eenvoudig, maar wellicht heb je nog niet alle regels op een rijtje. De damvereniging Dammer uit Oost leggen dat in het volgende filmpje aan je uit.

https://www.youtube.com/watch?v=ZoPmt31pNPI

Je kunt daar ook meteen iets leren over het uithalen van combinaties (slagzetten).

https://lerendammen.wordpress.com/2-combineren-1/

Waar kan ik dammen?

Online

Wil je onderweg naar je werk of in de wachtkamer van de dokter even een potje dammen? Dat kan eenvoudig online. Via slagzet.com kun je tegen de computer dammen en de sterkte instellen.

https://slagzet.com/nl/play-computer

Via Play Ok kun je tegen anderen dammen online. Daar zijn veel dammers dan ook te vinden. https://www.playok.com/en/draughts10x10/

Damclub

Naast dat je thuis een bord op kan zetten of online een potje kan schuiven, kun je ook lid worden van een damclub. Je kunt daar meer van het spel leren, toernooien spelen en eventueel ook meedoen aan teamwedstrijden. De Rijnsburgse Damclub is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Dambond en zo altijd op de hoogte van leuke eendagstoernooien in het land. Bijna elk weekend is er wel ergens een toernooi en naast het dammen staat de gezelligheid altijd hoog in het vaandel. De gezelligheid viert overigens hoogtij tijdens de zomertoernooien binnen de damwereld. Zowel in binnen- als in buitenland zijn er verschillende van deze toernooien waar de vele bezoekers het dammen combineren met vakantie. Zo kun je in ons eigen land aanschuiven in Rotterdam, Heerhugowaard, Nijmegen, Hoogeveen of Brunssum. Maar als je het verderop zoekt is een bezoek aan de toernooien in Salou, Thailand en Praag zeker ook de moeite waard. En ben je ambitieus? Dan kun je ook altijd nog aanmelden voor het open Europees Kampioenschap dat op wisselende plekken in Europa wordt georganiseerd.

Als je wilt vertellen we je hier graag meer over. Kom dan op vrijdagavond eens langs bij ons in de Wilhelminaschool in Rijnsburg. 20.00 – 0.00 uur. Je kan zo binnenlopen maar je mag het ook bij ons aankondigen van te voren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een bericht op facebook