In de zevende ronde speelde RDC tegen Lent. Dit werd een vrij gemakkelijke middag voor RDC. Arjen de Mooij zijn tegenstander speelde een nogal onallerdaagse stand. Al snel moest zijn tegenstander een schijf offeren, maar dat hielp  niet veel, want even later haalde Arjen een dam uit en was de winst binnen. Eric-Jan van Reenen beleeft een goed seizoen en als het dan loopt, dan win je ook potjes waar je pas laat echt voordeel verkrijgt. Zo ook afgelopen zaterdagmiddag. Eric Hogewoning kwam zwaar onder druk te staan, toen hij in tijdnood ook nog in een kleine combinatie liep was het pleit beslecht. Cor van Dusseldorp zijn tegenstander ging wat wild in de aanval. Via een handige opbouw, waar Cor wat zetjes meenam wist Cor het schijf te winnen en was het vervolgens een koud kunstje om de partij ook af te maken.

Steven den Hollander had zijn dag niet. In een hele moeilijke spelvorm dacht hij er te makkelijk over en toen de stand wat dunner werd, bleek hij heel slecht te staan. Hij probeerde nog uit alle macht iets te redden, maar dat was tevergeefs. Denise van Dam had een spannende partij en de vraag was lang wie breekt er het eerst door. Uiteindelijk was het haar tegenstander, maar wel ten kostte van een schijf, dit resulteerde dan ook in remise. Richard Kromhout kwam helemaal verkeerd uit de opening. Gelukkig voor hem keerde het in het middenspel wat. Echt voordeel verkreeg hij pas toen hij een doorbraak nam voor 2 schijven. Toen zijn tegenstander de remise vervolgens niet vond, won hij alsnog.

Richard Meijer speelde met een heel zware korte vleugel, het leek lang niet veel op te leveren, maar  in het late middenspel kwam hij uiteindelijk in het voordeel, toen zijn tegenstander niet het goede eindspel koos, wist hij ook nog te winnen. Laura Andriessen wist eerst een aanval af te slaan. In de lange opbouwfase nadien, wist ze handig gebruik te maken van haar sterke centrum. Toen haar tegenstander daar iets aan wilde doen, bleek Laura een schijf te winnen. Daarna was het eindspel een eitje voor haar. Thomas Wielaard probeerde veel, maar tegen een taaie tegenstander was weinig eer te halen. Zo was de remise geen onverwachte uitslag. Alles bij elkaar een ruime 14-6 overwinning.