Het was ons bijna gelukt. RDC 1 speelt al jaren volgens het motto ’Cor wint, en de rest speelt remise’. Dit is natuurlijk nog nooit gelukt. Eigenlijk wint er altijd nog wel iemand anders, en de wedstrijden waarin we gewoon 3 potten hebben verloren zijn ook niet meer op 2 handen te tellen.

Maar oh, oh, oh, wat waren we dichtbij afgelopen zaterdag. Cor won, 8 man speelde remise, maar ik had een kapitale blunder gemaakt: Ik vergeten dit strijdplan met onze nieuwkomer Jan van der Star te delen.

Nou spelen wij al jaren tegen DC IJmuiden, die weten dit natuurlijk ook, dus hun 9 vaste krachten werkten netjes mee. Maar ook bij hen was nieuwkomer Krijn ter Braake niet door de teamleider ingelicht. En laat het lot die twee nou net tegen elkaar gezet hebben. Wat een drama!

Het verbaast u natuurlijk niet dat Jan binnen de kortste keren van het bord werd gepoetst, een geslaagde flankkraanval, gecombineerd met gillende tijdnood werd hem te machtig.

Nou loop ik al een paar dagen te prakkiseren hoe dit te verwerken. Totdat ik vandaag het gedrup van het toiletkraantje hoorde. Kraan!* Dus hup, daar ging Arjen met de waterpomptang, de nijptang en de combinatietang. Maar ook deze kraan gaf zich niet zomaar gewonnen. Schoonvaders ingeschakeld voor advies, en uiteindelijk samen met Nadine de oude kraan kunnen demonteren, en hup: de nieuwe erop. De kraan was verslagen!

Out with the old

Kraangeslagen

 

* Sinds een verspreking van Micha van Tol tijdens het Paastoernooi zeggen we niet meer Krijn, maar Kraan.